Συνάντηση κομμάτων ενδιάμεσου χώρου για προεδρικές

a 112 Ειδήσεις
a 7590 ΕιδήσειςΣε κοινή συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου εντός των επόμενων δέκα ημερών με στόχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πρότασης εξουσίας προσβλέπει η ΕΔΕΚ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Γιαννάκης Ομήρου, εκτιμώντας ότι οι προγραμματικές συγκλίσεις μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου είναι απολύτως εφικτές, θέτοντας ως προϋπόθεση που πρέπει να πληρείται από τον κοινό υποψήφιο, τον πρότερο έντιμο πολιτικό βίο…

Ο Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι η ΕΔΕΚ έχει διαμορφώσει και τις επόμενες μέρες θα καταθέσει «ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, το οποίο μπορεί μαζί με τις προγραμματικές θέσεις των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων να αποτελέσει τη βάση κοινού προγράμματος». ”Πιστεύω ότι οι προγραμματικές συγκλίσεις είναι απολύτως εφικτές και σε συντομότατο χρονικό στάδιο” δήλωσε.

Ο κ. Ομήρου προέβη σε δηλώσεις μετά από ημερίδα που διοργάνωσε το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της ΕΔΕΚ, με θέμα «Η σημασία της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ – Η συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων», στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος ανέφερε ότι συνεχίζονται και εντείνονται οι προσπάθειες «για την επίτευξη του στόχου τον οποίο είχαμε προδιαγράψει από την αρχή, ότι δηλαδή οι δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου και όχι μόνο, και πρωτοβουλίες των πολιτών, κινήσεις, η κοινωνία των πολιτών η ίδια, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, την οποία να καταθέσουμε ενώπιον του κυπριακού λαού».

«Ευελπιστώ ότι τις επόμενες δέκα μέρες θα πραγματοποιηθεί μια κοινή συνάντηση των πολιτικών κομμάτων που κινούνται στον ευρύτερο ενδιάμεσο πολιτικο-ιδεολογικό χώρο, αλλά θα προχωρήσουν και συστηματικές επαφές με πρωτοβουλίες πολιτών με κινήσεις πολιτών και με προσωπικότητες που ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια» είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος.

«Είμαι βέβαιος και το δίνω ως μήνυμα στον κυπριακό λαό», πρόσθεσε, ότι «υπάρχει ένα παλλαϊκό αίτημα, μια καθολική επιθυμία της κυπριακής κοινωνίας, χωρίς να υποβαθμίζω το ενδιαφέρον οποιωνδήποτε άλλων υποψηφίων ή πολιτικών κομμάτων, ο ενδιάμεσος χώρος σε αυτή την ώρα της κρίσης να έχει ένα αυξημένο ρόλο, ως χώρος της πολιτικής και ιδεολογικής μετριοπάθειας ο οποίος δεν επιλέγει ακραίες πολιτικές σε οποιοδήποτε θέμα, που μπορεί να στηρίξει τη μεικτή οικονομία της αγοράς σε μια εποχή παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, και βεβαίως να στηρίξει κυρίως μια συνετή, σώφρονα αλλά διεκδικητική, αγωνιστική, πατριωτική γραμμή στο μεγάλο εθνικό μας θέμα».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θέμα του προσώπου που θα επιλεγεί ως υποψήφιος, είναι σημαντικό, δήλωσε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να είναι πρόσωπο που να εμπνέει που να συσπειρώνει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων στον ενδιάμεσο χώρο, αλλά και να έχει διείσδυση στην ευρύτερη κυπριακή κοινωνία».

«Μοναδική προϋπόθεση είναι ο πρότερος έντιμος πολιτικός βίος» είπε ο κ. Ομήρου, χωρίς ωστόσο να προβεί σε παράθεση συγκεκριμένων ονομάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ