Τι συζήτησαν Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος

a 16 Ειδήσεις
a 4032 ΕιδήσειςΜε το αισιόδοξο μήνυμα ότι «τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά» εξήλθε την Δευτέρα του Προεδρικού Μεγάρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. «Είχα μια ωραία συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο, εφ’ όλης της ύλης και μπορώ να πω ότι φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το Προεδρικό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ότι κάποιες ανησυχίες που είχε ο ίδιος ήταν και ανησυχίες του Προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος «ήδη, έχει δώσει εντολές και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά». Ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.

Ερωτηθείς αν ο λόγος που φεύγει ικανοποιημένος από το Προεδρικό Μέγαρο σχετίζεται με το θέμα της Τράπεζας Κύπρου και τη μορφή που θα πάρει η Κτηματική Τράπεζα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε «Ασφαλώς. Δεν είναι όπως εξελισσόταν το όλο θέμα. Έχει μια σωστή αντίληψη στο όλο θέμα ο κ. Πρόεδρος».

Όπως ανέφερε, η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έπρεπε να γίνει ενόψει και της μετάβασής του στη Ρωσία. «Η συνάντηση έπρεπε να γίνει, ιδιαίτερα για τους εορτασμούς που έχει η Ρωσική Εκκλησία. Θα δω και τον Πρόεδρο Πούτιν και θα διαβιβάσω και συγχαρητήρια για τις γιορτές που γιορτάζει ολόκληρη η Ρωσία.

Γιορτάζουν τα 1025 χρόνια από τη βάπτισή τους», συνέχισε. Ερωτηθείς αν θα μεταφέρει μήνυμα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν κατά την επικείμενη επίσκεψη του στη Ρωσία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι μεταφέρει «προφορικό (μήνυμα) για συγχαρητήρια αναφορικά με τη Γιορτή και αυτό προγεύεται της χαράς για τη συνάντηση που θα έχει (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο Πούτιν) λίαν συντόμως». Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε δώρο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μια εικόνα της Παναγίας.

Πηγή: news.in.gr