“Η ΠΕΤΡΑ” ανέβηκε στη Σωτήρα

a 141
a 2864

Ένα θεατρικό έργο γεμάτο με μνήμες από την ταραχώδη ιστορία της Γερμανίας του 20ου αιώνα και με μεστότητα μηνυμάτων για την “εισβολή” του άλλου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές που παρευρέθησαν την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, την κεντρική σκηνή του ΘΟΚ στην επαρχία Αμμοχώστου.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούσαν οι Αννίτα Σαντοριναίου, Νεοκλής Νεοκλέους, Στέλα Φυρογένη, Αντωνία Χαραλάμπους, Έλενα Παπαδοπούλου, Νιόβη Χαραλάμπους, ενώ η σκηνοθεσία ήταν της Αθηνάς Ξενίδου.

«Η πέτρα» του Marius Von Mayenburg πραγματεύεται με έναν ευφυέστατο τρόπο εξήντα χρόνια γερμανικής ιστορίας (1935-1993). Ένα σπίτι που αλλάζει χέρια ανάμεσα σε τρεις οικογένειες. Ένα θεατρικό έργο για την εισβολή του «άλλου», για την κατοχή ξένης περιουσίας, την αναζήτηση ταυτότητας και την προσπάθεια ανίχνευσης της αλήθειας. Η πιο ταραχώδης ίσως περίοδος της σύγχρονης ιστορίας ξετυλίγεται απαλλαγμένη από κηρύγματα και διδακτισμό σε ένα έργο που θυμίζει έντονα την Κυπριακή πραγματικότητα.

Το φιλοθεάμων κοινό της επαρχίας Αμμοχώστου θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει όλες τις παραστάσεις του Θεατριρκού Οργανισμού Κύπρου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, όπως το έργο του Γιώργου Τζαβέλλα “Μια ζωή την Έχουμε” στις 18 Φεβρουαρίου και το έργο του Ερρίκου Ίψεν “Ο Εχθρός του Λαού” στις 19 Μαρτίου.

a2 12

SotiraNews