Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μητρόπολη Καστορίας από τη Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου

a1 56 Ειδήσεις
a1 238 Ειδήσεις
Παραδόθηκε από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειο στον Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ στην παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς, και του Αντιδημάρχου Παραλιμνίου κ. Ανδρέα Οικονόμου το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο με τρόφιμα και είδη ένδυσης που απέστειλε η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου ώστε η τοπική Εκκλησία να διευρύνει τη συμπαράστασή της προς τους δοκιμαζόμενους από την φτώχεια εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και ιδιαιτέρως να ενισχύσει τη λειτουργία των συσσιτίων… 

Τον Πανιερότατο, συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Ηρακλείδιος Ξιούρος υπεύθυνος της συλλογής τροφίμων εκ μέρους της Μητροπόλεως Κωνσταντίας.

Με τον τρόπο αυτό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, καταδεικνύεται για μία ακόμη φορά η σχέση αλληλεγγύης μεταξύ των δύο Εκκλησιών, καθώς επίσης και η δύναμη της αγάπης και συμπαράστασης σε δοκιμαζόμενους αδελφούς μας ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές που ξεκινάει η αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις θερμές του ευχαριστίες τόσον προς τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, όσο και προς τους πιστούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας για τη γενναιοδωρία τους.

Μετά την εκφόρτωση των τροφίμων ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και η συνοδεία του επισκέφτηκαν την Μητρόπολη Καστοριάς όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση οι δύο Ιεράρχες. Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Καστοριάς πρόσφερε γεύμα στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και τα συνοδείας του, στην παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς και άλλων παραγόντων της Μητρόπολης.

Στο τέλος της τράπεζας ο Μητροπολίτης Καστοριάς πρόσφερε στο Μητροπολίτη Κωνσταντίας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης έναν Αρχιερατικό επιγονάτιο.

Μετά το πέρας της τράπεζας ο Πανιερότατος είχε συνάντηση με αντιπροσωπία του Πολιτιστικού Ομίλου «Μύησης» αποτελούμενη από τους κ. Παναγιώτη Kότα και κ. Παντελή όπου εξέφρασαν τις ευχαριστίες του Ομίλου για την μεγάλη βοήθεια στους κατοίκους της Καστοριάς. Η αντιπροσωπεία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης πρόσφεραν στον Πανιερότατο αναμνηστικό δώρο.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καστοριάς, όπου είχε φιλοφρονητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Καστοριάς. Ο Δήμαρχος Καστοριάς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας για την μεγάλη βοήθεια που απέστειλε για τις ανάγκες των συσσιτίων της Μητροπόλεως Καστοριάς και ευχήθηκε σύντομα να ελευθερωθεί και η Κατεχόμενη Μητροπολιτική περιφέρεια της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, αλλά και ολόκληρη η Κύπρος.

a2 4 Ειδήσεις
a3 3 Ειδήσεις
a4 1 Ειδήσεις