Παράπονα τουριστών για παραλίες, ξενοδοχεία, υπηρεσίες

a 2 Ειδήσεις
a 5812 Ειδήσεις

Τα πιο πολλά παράπονα που υποβάλλουν οι τουρίστες στις αρμόδιες Αρχές έχουν να κάνουν με την καθαριότητα των δημόσιων χώρων και πρωτίστως των παραλιών. Ακολουθούν τα παράπονα για κρατήσεις σε ξενοδοχεία και στην τρίτη θέση παρατάσσονται τα παράπονα που έχουν να κάμουν με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και κατά πρώτο λόγο σχετίζονται με το προσωπικό διαφόρων τουριστικών επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος διευθυντής του ΚΟΤ Λεύκος Φυλακτίδης, ερωτηθείς σχετικά, όλα τα παράπονα που υποβάλλονται στον Οργανισμό είτε προφορικά είτε γραπτώς, κάθε χρόνο ταξινομούνται και αξιολογούνται προς εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Όπως εξήγησε, τα πλείστα παράπονα δεν έχουν να κάμουν με αυτό καθαυτό το τουριστικό προϊόν αλλά με παρεμφερείς τομείς και υπηρεσίες που το διανθίζουν και το στηρίζουν.

Δηλαδή, τα πιο πολλά παράπονα δεν έχουν να κάμουν με αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια, που τελούν υπό την εποπτεία του ΚΟΤ, αλλά με άλλες υποδομές που υπάγονται είτε στις τοπικές Αρχές, είτε στην αστυνομία, είτε στο υπουργείο Συγκοινωνιών κ.λπ.

Οι τουρίστες, συνέχισε ο κ. Φυλακτίδης, είτε μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου είτε αλλοδαποί περιηγητές, έχουν και δικαίως, απαιτήσεις από τις παραλίες που φέρουν τη σήμανση της Γαλάζιας Σημαίας. Όμως, πρόσθεσε, χρόνο με το χρόνο, ο κόσμος που δέχονται αυτές οι παραλίες αυξάνεται, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται περισσότερο και η προσπάθεια
διατήρησής τους σε ένα επίπεδο.

Πέραν της καθαριότητας παράπονα υποβάλλονται και σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στις παραλίες.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ