Με τρεις υποψήφιους Δήμαρχους η Σωτήρα!

Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Έληξε κανονικά στις 12:30 και χωρίς κανένα πρόβλημα, η διαδικασία για υποβολή υποψηφιοτήτων, ενώπιον του Εφόρου Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου Γεώργιου Αντωνιάδη, στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, για τους Δήμους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου…

Σε δύο Δήμους, της Αμμοχώστου και του Λευκονοίκου, δεν θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχου αφού μοναδικός υποψήφιος στο Δήμο Αμμοχώστου είναι ο Αλέξης Γαλανός και στο Δήμο Λευκονοίκου ο Μιχάλης Πήλικος.

Ο Έφορος Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου Γεώργιος Αντωνιάδης αναμένεται, εφ’ όσον δεν υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση, να προχωρήσει στην ανακήρυξή του κ. Γαλανού και του κ. Πήλικου ως Δημάρχων Αμμοχώστου και Λευκονοίκου αντίστοιχα.

Ωστόσο, και στους δύο Δήμους θα διεξαχθούν κανονικά εκλογές για τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων. Στους υπόλοιπους Δήμους της Επαρχίας εκλογές θα γίνουν για τη θέση του Δημάρχου.

Ο μοναδικός Δήμος του οποίου τη θέση του Δημάρχου διεκδικούν τρεις υποψήφιοι είναι αυτός της Σωτήρας. Πρόκειται για τους Αδάμο Καίκκη, Γεώργιο Τάκκα και Αδάμο Γερμανό.

Στο Παραλίμνι υποψήφιοι είναι οι Ανδρέας Ευαγγέλου και Θεόδωρος Πυρίλλη, στην Αγία Νάπα οι Αντωνάκης Τσόκκος και Κυριάκος Χ”Λιασή, στη Δερύνεια οι Άντρος Καραγιάννης και Γεώργιος Κουλλαπή, στη Λύση οι Ανδρέας Ττοφιάς και Συμεών Παστός και στην Ακανθού οι Σάββας Σαββίδης και Μιχαλάκης Κωμοδρόμος.

Μέχρι αύριο στις 12:30 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων αναφορικά με τους υποψηφίους που διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου. Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ