Αύξηση στα καύσιμα στην Κύπρο παρά τη διεθνή μείωση

a 324 Ειδήσεις
a 7318 Ειδήσεις
Την αύξηση της τιμής των καυσίμων στην Κύπρο παρά τη μείωση της τιμής διεθνώς, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ενωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής Λουκάς Αριστοδήμου, σχολιάζοντας στο ΚΥΠΕ τα επίπεδα των τιμών στην αγορά ενόψει του Πάσχα… 

Ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε ότι η διεθνής τιμή της βενζίνης μειώθηκε εδώ και μια εβδομάδα από 126 στα 123 δολάρια το βαρέλι σε συνδυασμό και με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης του ευρώ έναντι του δολαρίου, γεγονός που καθιστά εφικτή τη μείωση των τιμών των καυσίμων στην Κύπρο. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι αφού η μείωση έγινε εδώ και μια εβδομάδα, σίγουρα και οι εταιρείες στην Κύπρο θα πρόλαβαν να παραλάβουν με νέες τιμές.

Ανέφερε ωστόσο πως αντί να παρουσιάζεται μείωση, κάποιες εταιρείες προχώρησαν ήδη στην αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Σχολιάζοντας τη γενικότερη εικόνα στην αγορά, ο κ. Αριστοδήμου είπε ότι η Ενωση παρατήρησε αύξηση στις τιμές των οπωροκηπευτικών, ενώ υπάρχει μείωση στις τιμές του κρέατος, ενώ η τιμή της φλαούνας κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.

Είπε επίσης ότι η Ενωση δέχτηκε καταγγελίες από πολίτη για σκουλήκια σε φλαούνες τις οποίες προμηθεύτηκε από κατάστημα, ωστόσο οι Υγειονομικές Υπηρεσίες δεν διαπιστώσουν κάτι τέτοιο.

Ο κ. Αριστοδήμου είπε επίσης ότι δέχτηκαν καταγγελίες για παιδικά γιαουρτάκια, τα οποία ήταν μουχαλιασμένα, ωστόσο, όπως είπε, έλαβε διαβεβαίωση από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες ότι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων