Δημιουργία Μητρώου αγροτών

a 14 Ειδήσεις
a 6126 Ειδήσεις
“Θα μπει μια τάξη” δηλώνει ο Γιαννάκης Γαβριήλ

Ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών, η δημιουργία Μητρώου, εισέρχεται στην οδό της υλοποίηση, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής προς ψήφιση ο νόμος για τη δημιουργία του Μητρώου Γεωργών…

Σε δηλώσεις μετά τη συζήτηση του νομοσχεδίου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιαννάκης Γαβριήλ είπε πως η Επιτροπή έχει σχεδόν καταλήξει όσον αφορά το πάγιο αίτημα των αγροτικών οργανώσεων και των αγροτών για τη σύσταση του Μητρώου.

«Πρόκειται για ένα αίτημα που μετά από 30 χρόνια ταλαιπωρίας οδεύει προς υλοποίηση», ανέφερε ο κ. Γαβριήλ εκφράζοντας την ελπίδα όπως βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίας της Ολομέλειας την Παρασκευή 6 Ιουλίου για ψήφιση.

Ο κ. Γαβριήλ καταλήγοντας εξήρε τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο ο Υπουργός Γεωργίας, όσο και οι αγροτικές οργανώσεις ώστε να τεθεί σε τροχιά υλοποίηση το Μητρώο.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, αφού εξήρε τις προσπάθειες του Υπουργού και των αγροτικών οργανώσεων, είπε πως μέσα από τις διατάξεις που ρυθμίζουν τη σύσταση του μητρώου έχουν διασκεδασθεί όλες οι ανησυχίες των αγροτών.

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν παραλείψεις δεν θα πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη στην εφαρμογή για στοχευμένης αγροτικής πολιτικής, ανέφερε διευκρινίζοντας πως με το Μητρώο το Υπουργείο Γεωργίας θα γνωρίζει ποιοι είναι οι αγρότες και δεν θα μπορεί ο καθένας να βαφτίζεται αγρότης και να δικαιούται να επωφελείται από κίνητρα ή επιχορηγήσεις.

«Θα μπει μια τάξη», είπε καταλήγοντας.