Άγριο τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα – Στόχος ο Φ.Καλοψιδιώτης (photos)

Άγριο φονικό στην Αγία Νάπα διαπράχθηκε γύρω στις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης (23/6/2016).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ανάμεσα στα τέσσερα θύματα, είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης.

Νεκροί είναι και ζεύγος αστυνομικών που σκοτώθηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους που σώθηκαν ως εκ θαύματος, καθώς επίσης και ο δράστης.

Το μακελειό έγινε στην οδό Καταλυμάτων, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχε γίνει το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, την ίδια μάλιστα ημερομηνία, 23 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κι ενώ ο επιχειρηματίας μαζί με την παρέα κουμπάρων του, Λοχία του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών, τη σύζυγό του -επίσης αστυνομικό- και τα δύο τους παιδιά έτρωγαν στο εστιατόριο, οι δύο δράστες του φονικού εισήλθαν στο εστιατόριο, όπου εκτέλεσαν εν ψυχρώ και τα τρία πρόσωπα.

Άγνωστος άντρας ο οποίος φορούσε κουκούλα, τον προσέγγισε, ανέσυρε όπλο και το πυροβόλησε.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον δράστη να πέφτει νεκρός από πυρά ΜΜΑΔίτη, ο οποίος βρισκόταν επίσης στην παρέα του Καλοψιδιώτη.

Ο ΜΜΑΔίτης αστυνομικός, που τραυματίστηκε στην ανταλλαγή των πυροβολισμών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Φέρει τραύματα στο κεφάλι, στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος.

Ένας αστυνομικός και η σύζυγός του, επίσης μέλος της Αστυνομίας, οι οποίοι συνόδευαν τον επιχειρηματία, έπεσαν νεκροί μπροστά στα έντρομα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους που είδαν τους γονείς τους να δολοφονούνται μπροστά τους. Τα δύο παιδιά γλίτωσαν από τις σφαίρες την τελευταία στιγμή επειδή κρύφτηκαν κάτω από τραπέζι. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, πρόκειται για τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου 46 ετών και τη σύζυγό του Σκεύη 39 ετών, οι οποίοι ήταν εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αστυνομικό όχημα με τρεις επιβαίνοντες, ενώ συμμετείχε στις έρευνες για εντοπισμό του δεύτερου δράστη, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Εκτός υπηρεσίας ήταν και το μέλος της ΜΜΑΔ που τραυατίστηκε.

Όσον αφορά τον δράστη που σκοτώθηκε, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι πρόκειται για 41χρονο από την Αλβανία, ενώ έχει ειδοποιηθεί και η Interpol. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε έναν ή και δύο συνεργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης που έπεσε νεκρός από τα πυρά του μέλους της ΜΜΑΔ είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, Αλβανός και φέρεται να χρησιμοποίησε στρατιωτικό τυφέκιο (μάλλον καλάσνικοφ) με το οποίο γάζωσε με αρκετές σφαίρες τα θύματα.

Το μέλος της ΜΜΑΔ εξουδετέρωσε τον δράστη χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Μέχρι στιγμής στη σκηνή έχουν βρεθεί δύο όπλα: Το υπηρεσιακό πιστόλι του μέλους της ΜΜΑΔ και το στρατιωτικό τυφέκιο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Πεζοί αστυνομικοί με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων «χτενίζουν» την περιοχή για συλλογή τεκμηρίων.

Στο μεταξύ, εντοπίστηκε σε πρατήριο βενζίνης το οποίο βρίσκεται έξω από την Αγία Νάπα, κοντά στο νέο κοιμητήριο, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, που πιστεύεται ότι ήταν δύο ή και περισσότεροι. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ. Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 00:47πμ λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε όχημα, στην οδό Κατασπίλωνα, στην Αγία Νάπα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Αμμοχώστου και στη 01:05 π.μ τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο όχημα, μάρκας HONDA INTEGRA με αριθμούς εγγραφής EXY575. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα σχετίζεται με το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα.

Η σκηνή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν έρευνες και λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους που μετέβη στην σκηνή άρχισε να διενεργεί αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος.

Γύρω στις 6 το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία και οι σοροί μεταφέρονται αυτή την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για τη διενέργεια των νεκροψιών.

Ήδη η Αστυνομία έχει πάρει τις κασέτες από τις κάμερες ασφαλείας του συγκεκριμένου μπαρ. Στην σκηνή βρίσκονται επίσης και αρκετοί συγγενείς του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Φ.Καλοψιδιώτη.

Το μακελειό έγινε στην οδό Καταλυμάτων, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχε γίνει το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, την ίδια μάλιστα ημερομηνία, 23 Ιουνίου.

Επίσης στις 21 Ιουνίου του 2014 είχε δολοφονηθεί ο πατέρας του επιχειρηματία, Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιάννος 77 ετών, ενώ το 1996 είχε σκοτωθεί από έκρηξη βόμβας ο αδελφός του Φάνου Καλοψιδιώτη, Άντρος.

Οι μαρτυρίες

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι εκτυλίχθηκαν σκηνές μακελλειού. Ο δράστης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, γάζωνε τα θύματα μπροστά στα έντρομα μάτια παιδιών, που ήταν παρόντα. Τα παιδιά, βάσει πληροφοριών, ήταν του ζεύγους που συνόδευε τον επιχειρηματία στο εστιατόριο και πριν από το φονικό έτρωγαν όλοι μαζί. Επίσης, ο κόσμος που βρισκόταν στον χώρο έφευγε έντρομος για να σωθεί.

Σημειώνεται ότι λόγω της έκτασης του φονικού η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως, με μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου να σπεύδουν στο σημείο για διενέργεια των απαραίτητων ερευνών. Την ίδια ώρα, μέλη της Αστυνομίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δεύτερου δράστη, τον οποίο πληροφορίες θέλουν να έχει τραυματιστεί κι αυτός.

Στη σκηνή εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίου τραγωδίας, αφού έσπευσαν στην περιοχή του φονικού συγγενείς των θυμάτων, με τη μητέρα του Καλοψιδιώτη να σφαδάζει «αφήστε με να τον δω». Επίσης, στον χώρο έφτασαν και άτομα από το Γραφείο Ευημερίας, τα οποία παρέλαβαν τα παιδιά των θυμάτων του άγριου φονικού.

Δηλώσεις Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου, γύρω στις 10.10 χθες βράδυ ο Φάνος Καλοψιδιώτης βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο εστιατορίου στην Αγία Νάπα μαζί με άλλα πέντε άτομα και έτρωγαν, ενώ σε διπλανό τραπέζι βρίσκονταν τρεις φρουροί ασφαλείας του επιχειρηματία.

Σε κάποια στιγμή όρμησαν στο χώρο 2–3 κουκουλοφόροι οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν με πιστόλια και αυτόματα όπλα, εναντίον της παρέας του επιχειρηματία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου και η σύζυγος του Σκεύη.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που φαίνεται να ακολούθησε μεταξύ των δραστών και των φρουρών ασφαλείας του επιχειρηματία, σκοτώθηκε ένας από τους δράστες, 41 χρόνων αλλοδαπός.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν επίσης δύο άτομα, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη Λευκωσία και βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι με τον επιχειρηματία και ένας Ελληνοκύπριος φρουρός ασφαλείας του Καλοψιδιώτη. Η κατάσταση του αστυνομικού θεωρείται κρίσιμη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εδώ και αρκετές ώρες υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Σημειώνεται ότι ο νεκρός και ο τραυματίας αστυνομικός βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, από τους πυροβολισμούς γλύτωσαν τα δύο παιδιά του νεκρού αστυνομικού, ηλικίας 13 και 14 ετών που βρίσκονταν μαζί με τους γονείς τους για δείπνο.

Στη σκηνή μετέβησαν αμέσως μετά τη δολοφονία, οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το πρωί.
Οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους, Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου είπε ότι ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε να καίγεται σε χωράφι σε περιοχή εκτός Αγίας Νάπας και η Αστυνομία που μετέβη στη σκηνή εντόπισε σε αυτό ένα καλάσνικοφ. Η σκηνή αποκλείστηκε και πιστεύεται ότι το όπλο σχετίζεται με το φονικό.

Ανέφερε ακόμα ότι η Αστυνομία έλαβε χθες βράδυ πληροφορία σύμφωνα με την οποία υπήρχε τραυματισμένο άτομο σε πρατήριο βενζίνης στην Αγία Νάπα. Τα μέλη της Δύναμης που μετέβησαν στην σκηνή δεν εντόπισαν οτιδήποτε ωστόσο η σκηνή αποκλείστηκε και διεξάγονται έρευνες.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην σκηνή μεταξύ άλλων άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου, του Αρχηγείου και της ΜΜΑΔ καθώς και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 είχαν δολοφονηθεί στην ίδια περιοχή στην Αγία Νάπα πέντε άτομα, δύο Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι φρουροί ασφαλείας και τρίτος Κύπριος, φίλος των άλλων δύο. Η δολοφονία των πέντε είχε ως αρχικό στόχο τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη.

Επίσης στις 20 Ιουνίου 2014 είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του, σε αραιοκατοικημένη περιοχή μεταξύ Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας ο Γιάννος Καλοψιδιώτης, πατέρας του Φάνου Καλοψιδιώτη.

Τι είχε γίνει το 2012

Η δολοφονία του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη αργά χθες το βράδυ στην Αγία Νάπα της Κύπρου, είναι η συνέχεια μια ιστορίας αίματος. Ο Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν ο στόχος του πενταπλού φόνου ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν (23/6/2102) στην ίδια οδό (οδός Καταλυμάτων). Τότε οι δράστες νομίζοντας πως επέβαινε σε αυτοκίνητο εκτέλεσαν τους πέντε σωματοφύλακες του. Δράστες οι Έλληνες υπήκοοι Δ. Μαμαλικόπουλος και  Α. Τσεχειλίδης που είχαν «μισθωθεί» για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Και οι δύο ήταν γνωστοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα ενώ ο Μαμαλικόπουλος θεωρήθηκε και πιθανός δράστης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Μαμαλικόπουλος και Τσεχειλίδης εκτίουν ποινές πεντάκις ισοβίων.

Στις 21 Ιουνίου 2014, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην περιοχή Αγίας Νάπας ο πατέρας του Φάνου, ο Γιάννος Καλοψιδιώτης, 77 ετών. Σύμφωνα και με τις μαρτυρίες, ο δράστης είχε από νωρίς θέσει υπό παρακολούθηση το ράντσο του θύματός του, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει. Καλύφθηκε πίσω από τα κλουβιά των σκύλων, οπότε μόλις ξεπρόβαλε λόγω των έντονων θορύβων ο δολοφονηθείς, τότε ο δολοφόνος έριξε μόνο μια σφαίρα. Η γυναίκα του, ακούγοντας τον πυροβολισμό, βγήκε πανικόβλητη εκτός της οικίας τους, αντικρίζοντας το αποτρόπαιο θέαμα του λουσμένου στο αίμα συζύγου της.

Οι επίμονοι δράστες πέτυχαν τελικώς να σκοτώσουν και τον Φάνο Καλοψιδιώτη μετά από αλλεπάλληλες απόπειρες εναντίον του μερικές εκ των οποίων αποτράπηκαν τη τελευταία στιγμή.

Το 1996 είχε σκοτωθεί από έκρηξη βόμβας ο αδελφός του Φάνου Καλοψιδιώτη, Άντρος.

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης από το 1984 ζούσε στις ΗΠΑ όπου παρέμεινε μετά τις σπουδές του. Μετά την δολοφονία του αδελφού του το 1996 ο πατέρας του τον προέτρεπε να επιστρέψει στη Κύπρο, κάτι που έγινε το 2004. Η δραστηριότητα του φαίνεται να ενόχλησε συμφέροντα στη περιοχή αλλά και σε άλλες περιοχές της Κύπρου και αυτό οδήγησε σε καταστάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την προσπάθεια φυσικής του εξόντωσης.

Πηγή: SotiraNews / SigmaLive / ΣΗΜΕΡΙΝΗ / Φιλελεύθερος

Ροη Ειδησεων

Εμπραχίμ Ραϊσί: Ζωντανός για μια ώρα μετά τη συντριβή

Μια θλιβερή λεπτομέρεια έγινε γνωστή τη Δευτέρα, λίγη ώρα μετα την επιβεβαίωση του θανάτου του…

20 Μαΐου, 2024

FliRT: Ανησυχία για παραλλαγές της Covid – Εξαπλώνονται σε ΗΠΑ-Βρετανία

Νέες παραλλαγές της Covid εξαπλώνονται ανά την υφήλιο, πυροδοτώντας ανησυχίες στους ειδικούς για αύξηση των…

20 Μαΐου, 2024

1ος Διεθνής αγώνας ανοικτής θάλασσας στον Πρωταρά: Συμμετείχαν κολυμβητές από 7 διαφορετικές χώρες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Protaras International Open-Water Marathon στον Πρωταρά την Κυριακή 19/05. Σε…

20 Μαΐου, 2024

Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Στην Αγία Νάπα ο γάμος του ζευγαριού

Σε τροχιά γάμου βρίσκονται ο Αντρέας Γεωργίου και η σύντροφός του, Σιμώνη Χριστοδούλου αφού αμέσως…

20 Μαΐου, 2024

CNN: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν…

20 Μαΐου, 2024

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Θεατρική παράσταση για ενίσχυση της μετάβασης της μικρής Ελευθερίας στο εξωτερικό για μεταμόσχευση

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ξυλοφάγου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Κόμης Δράκουλας την Κυριακή 26/05…

20 Μαΐου, 2024