Γιατί δεν θα ανοίξει σύντομα το οδόφραγμα Δερύνειας

a 2 Ειδήσεις
Ανυπέρβλητες φαντάζουν οι δυσκολίες για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

a 1126 Ειδήσεις

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε το Sigma, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής Διάνοιξης Οδοφραγμάτων που έχει οριστεί από τις δύο πλευρές συναντήθηκαν σήμερα στο οδόφραγμα της Δερύνειας όπου επιθεώρησαν την απόσταση που θα χρειαστεί να καθαριστεί, δηλαδή να αποναρκοθετηθεί και να απαλλοτριωθεί για να καθοριστεί η γραμμή του οδοφράγματος ένθεν και ένθεν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών σε καθαρά τεχνικό επίπεδο ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στο Κτηματολόγιο για εντοπισμό περιουσίων είτε Ε/Κ είτε Τ/κ εντός της νεκρής ζώνης για σκοπούς απαλλοτρίωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες από πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει αναφέρουν ότι τεχνικά θεωρείται αδύνατη η διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας πριν από την πάροδο 4 μηνών. Επίσης ακόμη δεν έχουν εξευρεθεί τα κονδύλια που θα χρηματοδοτήσουν την διάνοιξη του οδοφράγματος.

Πάντως κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών είναι ότι ναι μεν το κάθε οδόφραγμα έχει τις δικές του τεχνικές δυσκολίες ωστόσο υπάρχουν κάποια όπως του Πυροϊου το οποίο λόγω της καλής κατασκευής του δρόμου από τους Βρετανούς είναι πολύ πιο εύκολο σε περίπτωση συγκατάθεσης της άλλης πλευράς να ανοίξει, διότι θέλει μόνο αποναρκοθέτηση και επίστρωση.