Οκταήμερη κράτηση στον δημόσιο λειτουργό από την Ορμήδεια

a 71 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 5549 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 59χρονου υπαλλήλου στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παράνομης λήψης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό και δημιουργίας λογαριασμού από δημόσιο λειτουργό προς όφελος τρίτου προσώπου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Αστυνόμος Γιώργος Οικονόμου ανέφερε ότι «ύστερα από καταγγελία που έγινε από τον Κοινοτάρχη Ορμήδειας εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 59χρονου υπαλλήλου του Κοινοτικού Συμβουλίου ο οποίος ήταν ταμίας και υπεύθυνος για την είσπραξη διαφόρων φορολογιών στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας».

Πρόσθεσε ότι «από έλεγχο που έγινε από την Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους για το 2011 έχει διαπιστωθεί ότι για το 2011 ο ύποπτος υπεξαίρεσε ποσό γύρω στις 35 χιλιάδες ευρώ από εισπράξεις φόρων και υδατοπρομήθειας. Ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι ,το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτηση του».

Το αδίκημα της δημιουργίας λογαριασμού από δημόσιο λειτουργό προς όφελος τρίτου προσώπου αφορά στη δημιουργία λογαριασμού στο όνομα τρίτου προσώπου στο οποίο φέρονται να κατατίθεντο τα χρήματα από την υπεξαίρεση από τον ύποπτο.

Πηγή: iKypros.com