Μαθητές της Τεχνικής Παραλιμνίου μαγείρεψαν για τα παιδιά του Απ.Παύλου

TEXNIKH1 Ειδήσεις, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, Φιλανθρωπικά
TEXNIKH1 Ειδήσεις, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, Φιλανθρωπικά

Η Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς παράθεσε δεξίωση για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες του κέντρου Απόστολος Παύλος. Το γεύμα επιμελήθηκαν με μεγάλη προθυμία, αγάπη και ενθουσιασμό σπουδαστές του κλάδου Ξενοδοχειακών & Επισιτιστικών Τεχνών του τρίτου έτους. Μαγείρεψαν και σέρβιραν τα παιδιά, τα οποία πήραν άπλετη αγάπη και απόλαυσαν νοστιμιές και φιλοξενία.

TEXNIKH2 Ειδήσεις, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, Φιλανθρωπικά

Η Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου βρίσκεται σε αρκετές από τις εκδηλώσεις του Κέντρου Απόστολος Παύλος πάντα στο πλευρό αυτών των υπέροχων παιδιών και δείχνει πάντοτε δια μέσω των καθηγητών και των μαθητών της την φιλανθρωπία και το κοινωνικό της πρόσωπο.

TEXNIKH3 Ειδήσεις, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, Φιλανθρωπικά

Λίγα λόγια για το Κέντρο Απόστολος Παύλος

Το Κέντρο «Απόστολος Παύλος» λειτουργεί ως Κέντρο ημέρας φιλοξενώντας άτομα με ειδικές ικανότητες και άλλα συναφή προβλήματα, ηλικίας άνω των 18 ετών από όλη την επαρχία Αμμοχώστου.

Σκοπός του Κέντρου είναι η υγιής απασχόληση των ατόμων, η ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, η αποφυγή οποιασδήποτε μορφής ιδρυματοποίησης ή κοινωνικής απομόνωσης, η φροντίδα και η ασφάλεια τους και γενικότερα η προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές ικανότητες.

Επίσης, ως συνέχεια του έργου του Κέντρου λειτουργούν στην κοινότητα δυο σπίτια φιλοξενίας στα οποία μπορούν να διαμείνουν άτομα τα οποία οι οικογένειες τους δεν είναι σε θέση να τα φροντίζουν ή οι γονείς τους έχουν αποβιώσει.

Στο Κέντρο μας τα άτομα εμπλέκονται σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες όπως Ψάρεμα, Μάθημα JuJitsou, Γυμναστική και Ζωγραφική. Επίσης, απασχολούνται δημιουργικά σε πέντε εργαστήρια τα οποία στηρίζονται και ενισχύονται μέσα από την αγορά των προϊόντων που παράγουν.
Συγκεκριμένα λειτουργούν τα εργαστήρια: Ξυλουργικής, Ζαχαροπλαστικής, Καλαθοπλεκτικής, Κατασκευών και κοσμημάτων, Ανακύκλωσης

Επίσης παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό Υπηρεσίες Μουσικοθεραπείας, Φυσιοθεραπείας, Λογοθεραπείας και Ειδικής διδασκαλίας.

TEXNIKH4 Ειδήσεις, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, Φιλανθρωπικά

SotiraNews