Πλούσιο και αναβαθμισμένο το νέο πρόγραμμα του Δήμου Σωτήρας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο

a2 2 Νέα Αμμοχώστου
a2 2 Νέα ΑμμοχώστουΠλούσιο είναι το Πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σωτήρας “Σωτήρα Πολιτισμός”
με πλειάδα εκδηλώσεων κάθε είδους και για κάθε γούστο. Το πρόγραμμα που κυκλοφορεί, αφορά συνολικά 24 εκδηλώσεις για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο για τους οποίους χορηγός είναι ο Δήμος Σωτήρας και διοργανώνονται ως επί το πλείστον από την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου.

Κύρια εκδήλωση κατά τον μήνα Ιούλιο θα είναι το τριήμερο 2ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ από 1η μέχρι και 3η Ιουλίου. Αυτό θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διάλεξη από τον υποδιευθυντή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου, ιστορικό-βυζαντινολόγο Δρ. Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου με θέμα τα Ήθη και τα Έθιμα σχετιζόμενα με τους Αγίους που τιμώνται στη Σωτήρα, διάλεξη από την συγγραφέα και ερευνήτρια κ. Φλωρεντία Κυθραιώτου σχετικά με την παραδοσιακή γαστρονομία και το κολοκάσι, παραδοσιακή μουσική, επίδειξη κυπριακών επαγγελμάτων, έκθεση φωτογραφίας και άλλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το ολοήμερο event του Ονήσιλου Σωτήρας στις 7 Ιουλίου το οοίο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σωτήρας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας και θα διαρκεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με τουρνουά beach volley, beach soccer, επιδείξεις από jet ski και πολλά άλλα, ενώ θα ολοκληρωθεί το βράδυ με beach party από γνωστό DJ ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και το Παραδοσιακό Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου μας, οι εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Συναυλία του Κέντρου Νεότητας Σωτήρας καθώς και η ρεμπέτικη βραδιά που θα διοργανωθεί από τη νεανική χορωδία του Ολοήμερου Σχολείου Σωτήρας (Γ’ Δημοτικό).


Δείτε το πρόγραμμα:

a1 3 Νέα Αμμοχώστου
a 21 Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews.com