Ξεκίνησε η Διαδρομή Αγάπης του Συνδέσμου Ένα όνειρο μια ευχή

CEB1 118 Ειδήσεις, Φιλανθρωπικά
Μηνύματα προσφοράς και εθελοντισμού για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν το φάσμα του καρκίνου αλλά και στις δοκιμαζόμενες οικογένειές τους, έστειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», ο οποίος πραγματοποιεί για 17η χρονιά την ετήσια «Διαδρομή Αγάπης».

CEB1 624 Ειδήσεις, Φιλανθρωπικά

Τη έναρξη της διαδρομής, που στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων για στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, κήρυξε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία με τη μοτοσικλέτα του.

Στις δηλώσεις του, ο Γιώργος Παμπορίδης εξήρε το έργο του Συνδέσμου για βοήθεια των παιδιών και των οικογενειών τους οι οποίες δοκιμάζονται.

«Ο καρκίνος πλέον κτυπά τις πόρτες όλων των σπιτιών στην Κύπρο, δυστυχώς, και κανένας δεν μπορεί να διανύσει αυτό τον δρόμο μόνος του. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία εσείς που είστε κοντά στον πόνο αυτών των οικογενειών, των παιδιών των οποίων περνούν αυτή τη δοκιμασία να δείχνετε το δρόμο και στους υπόλοιπους που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν για να μην περνά κανένας μόνος αυτό τον άδικο δρόμο. Μπράβο σας και συγχαρητήρια», είπε.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας εξήρε και τη συνεισφορά των μοτοσικλετιστών, οι οποίοι συνδυάζουν την προσφορά με την αγάπη τους με τη μοτοσικλέτα.

«Ξέρω είναι τούτο που γουστάρετε να κάνετε κάθε Σαββατοκύριακο αλλά το να αφιερώνετε πέντε μέρες για να βοηθήσετε τις οικογένειες, οι οποίες δοκιμάζονται είναι χαρακτηριστικό της κοινωνικής ευαισθησίας που έχετε», είπε, προσθέτοντας ότι «το ελάχιστο που απαιτούμε σαν μοτοσικλετιστές είναι να μας λαμβάνουν υπόψη οι χρήστες του οδικού δικτύου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», Γιώργος Πενηνταέξ ανέφερε η Διαδρομή Αγάπης ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη με επισκέψεις σε σχολεία, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι μοτοσικλετιστές και οι εθελοντές του «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» θα σταθμεύουν σε πόλεις και χωριά, όπου εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, συνεργατικών ιδρυμάτων, σωματείων, εταιρειών καθώς και άτομα, θα μπορούν να κάνουν τις εισφορές τους σε εντεταλμένα μέλη του Συνδέσμου.

«Είναι ένα ραντεβού που έχουμε κάθε χρόνο για 17 τώρα χρόνια είμαστε όλοι μαζί, είμαστε μια ομάδα, μια γροθιά για να περάσουμε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης γύρω από τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και οι οικογένειές τους, να συλλέξουμε χρήματα που είναι η κινητήρια δύναμη για ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα να πραγματοποιήσουμε τα καλύτερα όνειρα αυτών των παιδιών, γιατί και για αυτά τα παιδιά δεν πρέπει τα όνειρά τους να είναι άπιαστα», είπε ο κ. Πενηνταέξ

Ευχαρίστησε όλους όσοι κινητοποιήθηκαν για αυτήν την εκστρατεία και μάλιστα αφήνοντας τις δουλειές και τις οικογένειές τους. «Αξίζουν αυτά τα παιδιά, αξίζουμε εμείς οι μεγαλύτεροι να έχουμε αυτή την πανστρατιά των εθελοντών στις μέρες που διανύουμε των εκπτώσεων των αξιών», κατέληξε.

Εκ μέρους των μοτοσικλετιστών ο Δημήτρης Αγγελίδης είπε πως οι μοτοσικλετιστές είναι δίπλα στον Σύνδεσμο εδώ και 17 χρόνια γιατί έχουν πιστέψει στο έργο του.

Είπε τέλος ότι το μήνυμα που οι μοτοσικλετιστές επιθυμούν να περάσουν είναι η ανάγκη οι μοτοσικλετιστές να επιστρέψουν από την πορεία σώοι αλλά και η ενίσχυση του εθελοντισμού.

«Οι μοτοσικλετιστές είναι άνθρωποι, όπως οποιοδήποτε σε αυτή την κοινωνία ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιούμε το όχημα που αγαπούμε για να προσφέρουμε», κατέληξε.

Εκπρόσωπος του Δήμου Λευκωσίας ανέφερε ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είναι πάντα συνεργός, πάντα στηρίζει την οποιαδήποτε εθελοντική προσφορά και ενέργεια.

«Αυτός ο θεσμός που έχει καθιερωθεί από το Ένα Όνειρο Μία Ευχή είναι ιερός σήμερα έχουμε τη 17η διαδρομή αγάπης και ως Δήμος στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια διότι είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τα παιδιά που περνούν αυτή τη δοκιμασία, δυστυχώς αυτή η ασθένεια βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε όλους μας για αυτό πρέπει να είμαστε ως μια γροθιά ενωμένοι για να την αντιμετωπίσουμε», είπε.

Πηγή: SigmaLive