Συνέχεια στο Ευρωπαϊκό ταξίδι θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός

a 257
a 7745
Να δώσει συνέχεια στην καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της ιστορίας του θέλει απόψε ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος τη Μέταλιστ στη ρεβάνς της Ουκρανίας για τους «16» του Europa League. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά στις 22:05 από το ΡΙΚ2… 

Οι προερχόμενοι από δέκα νίκες με μηδέν παθητικό σε όλες τις διοργανώσεις «ερυθρόλευκοι» θέλουν να υπερασπιστούν το 1-0 από το Χάρκοβο, να φτάσουν στα προημιτελικά και να δώσουν στον κόσμο τους το δικαίωμα να συνεχίσει να ονειρεύεται ακόμη και τον τελικό του Βουκουρεστίου. Παρά την καλή «προίκα» από την περασμένη εβδομάδα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πως η αποστολή τους δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή απέναντι στην επικίνδυνη Μέταλιστ, που φέτος δεν έχει χάσει στην Ευρώπη μετρώντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει απλώς την πρόκριση, αλλά και νίκη, που αν έρθει θα είναι η πρώτη του στην Ευρώπη το μήνα Μάρτιο, καθώς το 1993 είχε μείνει στο 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης και το 1999 στο ίδιο σκορ με τη Γιουβέντους.

Πώς θα αγωνιστεί

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίθεται να παρατάξει πιο επιθετικογενές σχήμα με τον Ιμπαγάσα αντί του Μακούν στο κέντρο. Σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις, οι επιλογές είναι οι λογικές δεδομένης και της απουσίας του τιμωρημένου Μέλμπεργκ. Μέγιερι (τερματοφύλακας), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Αβρ. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (στόπερ), Μανιάτης, Ορμπάιθ (κεντρικά χαφ), Ιμπαγάσα (δεκάρι), Φουστέρ (δεξιός μεσοεπιθετικός), Μιραλάς (αριστερός μεσοεπιθετικός), Τζεμπούρ (σέντερ φορ) θα είναι πιθανότατα το βασικό σχήμα.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Κάρολ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά και ο Ντιόγκο που εξέτισε την τιμωρία του. Οι υπόλοιποι είναι οι Μοδέστο, Παπάζογλου, Μακούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς και Αμπντούν. Εκτός έμειναν πέραν του Μέλμπεργκ και οι Φετφατζίδης και Φέισα.

Η Μέταλιστ θα παραταχθεί με στόχο ένα γρήγορο γκολ, που θα φέρει σε ισορροπία το παιχνίδι και θα φορτώσει με άγχος τους γηπεδούχους. Ο Μίρον Μάρκεβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Έντμαρ και Κριστάλδο, ενώ δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί ο Φινίνιο που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Πιθανότερο σχήμα είναι το εξής: Ντισλιένκοβιτς (τερματοφύλακας), Γκεγιέ, Τορσιλιέρι (στόπερ), Βιγιάγκρα (δεξί μπακ), Πσενίτσνικ (αριστερό μπακ), Ξαβιέ, Τόρες (αμυντικά χαφ), Τάισον (αριστερός μεσοεπιθετικός), Σόσα (δεξιός μεσοεπιθετικός), Μπλάνκο (επιτελικός μέσος) και Ντέβιτς (σέντερ φορ).

* Τα εισιτήρια του αγώνα δεν έχουν εξαντληθεί, καθώς έχουν μείνει κάποια ακριβά. Η Μέταλιστ δεν θα έχει στο πλευρό της περισσότερους από 100 οπαδούς της, ενώ αυθημερόν καταφθάνει ο ζάπλουτος πρόεδρος του συλλόγου, Ολεξάντρ Γιαροσλάφσκι.

* Εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί, αύριο θα δώσει το «παρών» στην κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά του Europa League. Οι αγώνες των «8» θα γίνουν στις 29/3 και 5/4, ενώ για τους «4» στις 19 και 26 Απριλίου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι.

* Παρά τις πληροφορίες περί του αντιθέτου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν επισκέφτηκε τη χθεσινή προπόνηση στο Ρέντη. Πιθανότατα πάντως θα το κάνει πριν το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό για να εμψυχώσει τους παίκτες, ίσως και για να δώσει κάποιο πριμ.

Πηγή: sport-fm.gr