Οι μετεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα στον κυπριακό Τύπο

Ο ηλεκτρονικός και έντυπος κυπριακός Τύπος έχει σήμερα ως πρώτο θέμα (όπως ήταν βέβαια αναμενόμενο) το πολύ ρευστό αποτέλεσμα των ελλαδικών εκλογών και εκφράζουν παράλληλα τους φόβους τους, από τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα δεχτεί η Κύπρος από μια πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα…

Η εφημερίδα «Πολίτης» έχει τίτλο: «Ο Τσίπρας αποφασίζει κυβέρνηση ή εκλογές». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «απέτυχε και παρέδωσε την εντολή ο Αντώνης Σαμαράς» και πως «τον γύρο του κόσμου κάνει η πρώτη παράσταση της Χρυσής Αυγής». Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται ότι μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚ έμειναν «ανενεργά» από την Κυριακή, ότι . βγήκε στην επιφάνεια «η ασυναρτησία του εκλογικού συστήματος» και πως «σε στάση αναμονής, αλλά και αυστηρές υποδείξεις από την ΕΕ είναι η Ελλάδα».

Η «Χαραυγή» χαρακτηρίζει «σκυταλοδρομία» την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και προσθέτει ότι ο Αντώνης Σαμαράς εισέπραξε «όχι» σε συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα που λαμβάνει σήμερα την «σκυτάλη» της εντολής από τον Έλληνα Πρόεδρο.

Η «Αλήθεια» έχει τίτλο «Κρύος ιδρώτας στην Κύπρο – Ανησυχία στην Ευρώπη και στις αγορές, αστάθεια στην Ελλάδα» και σημειώνει ότι «σοβαρούς κινδύνους και για την Κύπρο εμπερικλείει η διαφαινόμενη αδυναμία των ελληνικών κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση».

Η «Σημερινή» με τίτλο «μαύρα σύννεφα στην οικονομία της Κύπρου», αναφέρει ότι «η Ελλάδα μας συμπαρασύρει σε δύσβατους δρόμους» και συμπληρώνει πως «συνάντησε άρνηση ο Σαμαράς και αναλαμβάνει ο Τσίπρας».

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η Ελλάδα βαδίζει σε νέες εκλογές. Η εφημερίδα γράφει ότι η «πολιτική αριθμητική» που επέβαλαν οι εκλογές οδηγεί σε αδιέξοδο. Επίσης σημειώνεται ότι η Κύπρος φοβάται τα χειρότερα και παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως την αβεβαιότητα να βρεθεί εκτός Ευρώπης. Επίσης, δημοσιεύονται αναλύσεις για το πώς μετακινήθηκαν οι ψηφοφόροι από κόμμα σε κόμμα, ποια ηχηρά ονόματα έχουν μείνει εκτός Βουλής, ενώ τονίζεται ότι «οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραιτηθούν και θα διορισθούν άλλοι στη θέση από τον Μιχαλολιάκο».

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024