Ιδιοκτήτες ζητούν ξεκαθάρισμα για λίμνη Σωτήρας – Παραλιμνίου

a 334 Ειδήσεις
a 6827 Ειδήσεις
Ιδιοκτήτες τεμαχίων γης στη Λίμνη Σωτήρας – Παραλιμνίου ζητούν, μέσω του νομικού τους συμβούλου «Δειλινός και συνεργάτες», ενημέρωση από την κυβέρνηση ως προς το κατά πόσον προτίθεται να δημοσιεύσει διάταγμα απαλλοτρίωσης των περιουσιών τους μέχρι τις 10/6/2012… 

Παράλληλα, ζητούν να ενημερωθούν κατά πόσο έχουν δοθεί οδηγίες στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για εκτίμηση των ακινήτων που προτίθεται να απαλλοτριώσει η Κυπριακή Δημοκρατία και ετοιμασία των προσφορών που θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες.

Οι ιδιοκτήτες ζητούν επίσης ενημέρωση ως προς το κατά πόσον υπάρχει η πρόθεση από την Κυπριακή Δημοκρατία για συζήτηση και προσπάθεια για φιλική και εξώδικη διευθέτηση των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, έτσι ώστε να δοθούν οδηγίες στους εκτιμητές των ιδιοκτητών να ετοιμάσουν τις εκτιμήσεις τους.

Σε επιστολή που έστειλε ο νομικός σύμβουλος των ιδιοκτητών αναφέρεται ότι όλοι οι ιδιοκτήτες είχαν παραλάβει την επιστολή που απέστειλε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών ημερομηνίας 16 Μαρτίου 2010, σύμφωνα με την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία είχε πρόθεση να απαλλοτριώσει την ιδιοκτησία τους.

Στην επιστολή αυτή, σύμφωνα πάντα με τον νομικό σύμβουλο των ιδιοκτητών, αναφερόταν επίσης πως η αποζημίωση των περιουσιών θα υπολογιζόταν με βάση την προηγούμενη Πολεοδομική Ζώνη Γ, με συντελεστή δόμησης 20%.

Ο νομικός σύμβουλος αναφέρει επίσης πως στις 10/6/2011 η Κυπριακή Δημοκρατία δημοσίευσε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας (Αρ. 4425) γνωστοποίηση απαλλοτρίωσης, σύμφωνα με την οποία εκδηλώθηκε η πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαλλοτριώσει την ακίνητη ιδιοκτησία των πελατών του δικηγορικού γραφείου «Δειλινός και Συνεργάτες».

Τέλος, στην επιστολή του νομικού συμβούλου αναφέρεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 2 του Περί Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης Νόμου Ν.59/1962, εάν δεν προχωρήσει η δημοσίευση του διατάγματος απαλλοτρίωσης δώδεκα μήνες μετά τη δημοσίευση της γνωστοποίησης απαλλοτρίωσης, τότε η απαλλοτρίωση ατονεί και άρα η τελευταία προθεσμία για δημοσίευση του διατάγματος απαλλοτρίωσης είναι η 10/6/2012.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ