Τσουχτερές οι τιμές στις παραλίες Πρωταρά και Αγίας Νάπας

5 ευρώ το φραπέ στο Sunrise

Ακρίβεια και αισχροκέρδεια παρατηρείται σε τουριστικά παραλιακά καταλύματα και κέντρα αναψυχής της Κύπρου, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σφραγίδα που έχουμε ως χώρα, να θεωρούμαστε ακριβός προορισμός…

Βέβαια αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για τους τουρίστες να κατακλύσουν και φέτος το νησί τους θερινούς μήνες, με την πληρότητα να είναι σε ψηλά επίπεδα κυρίως λόγω της ρωσικής αγοράς, ενώ από την άλλη σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται τόσο η αγγλική, όσο και η γερμανική αγορά.

Σοβαρό πλήγμα, ωστόσο, αποτελούν για τους Κυπρίους που επιθυμούν να κάνουν εγχώριο τουρισμό, εξαιτίας των προβλημάτων ακρίβειας που παρατηρούνται, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που ελέω της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας δεν σχεδιάζουν να αποδράσουν τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, κυρίως στα ελληνικά νησιά. Ήδη πολλές ναυλωμένες πτήσεις έχουν ακυρωθεί εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κυπριακές οικογένειες.

Πολλοί πάντως από αυτούς που επιμείνουν κυπριακά, θα το μετανιώσουν, αφού αποτελεί πολυτέλεια και μόνο η επίσκεψη σε ένα από τα τουριστικά θέρετρα για να απολαύσεις το φραπεδάκι σου, τον κυπριακό καφέ, μια μπίρα, ή έστω και ένα μπουκάλι νερό.

Αυτά προκύπτουν μέσα από τον κατάλογο που έχει καταρτίσει το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΟΤ, με τις τιμές που προσφέρονται είδη ευρείας κατανάλωσης, σε 156 διαφορετικά υποστατικά. Η δημοσιοποίηση των εγκεκριμένων από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγων γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των καταναλωτών εκ μέρους του ΚΟΤ, αναφορικά με τις τιμές ορισμένων ειδών ευρείας κατανάλωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα.

Όλα τα στοιχεία μπορεί να τα βρει ο καταναλωτής μέσα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, όπου αναφέρονται οι μονάδες ανά παραλιακή περιοχή, η παραλία που βρίσκονται, αλλά και οι τιμές οκτώ προϊόντων που μπορεί να προμηθευτεί κανείς από τα υποστατικά αυτά. Κάποια προϊόντα μπορεί να έχουν να κάνουν και με την ποιότητα και υπάρχει μεγάλη διακύμανση, ωστόσο κάποια άλλα αφορούν προϊόντα τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς από υπεραγορές και περίπτερα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές που πωλούνται τα προϊόντα αυτά σε τουριστικές περιοχές, αντιστοιχούν με την αγορά 8άδας ή ακόμα και 12άδας από την υπεραγορά.

Οι τιμές στις τουριστικές περιοχές ποικίλλουν ανάλογα από πού θα προμηθευτεί ο καταναλωτής το προϊόν. Σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην παραλία Sunrise στον Πρωταρά μπορείς να απολαύσεις το φραπέ σου στα €5, ενώ στην παραλία Κόννος στην Αγία Νάπα μπορείς να βρεις το φραπέ στα €2,20. Τώρα αν απλώς διψάς και θέλεις να αγοράσεις νερό θα πληρώσεις για τη φιάλη των 500 ml€1 αν βρίσκεσαι στην παραλία Περνέρα στο Παραλίμνι και €2 στην παραλία Νissi Βeach στην Αγία Νάπα.

Χυμό πορτοκάλι στη συσκευασία των 250 ml μπορείς να βρεις από €1,50 σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην περιοχη Μarlita στο Παραλίμνι, στην παραλία Υianna Μari και στο Μακρόνησσο στην Αγία Νάπα, αλλά την ίδια ώρα σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες το ίδιο κουτάκι πωλείται στα €2,50 όπως στην παραλία Καλαμιές, Sunrise, Πανταχού και Μακρόνησσος.

Ο κυπριακός καφές πωλείται από €1 στην περιοχή Αγία Τριάδα και Περνέρα και φτάνει μέχρι τα €3,30 στο Νissi beach.

Όσον αφορά στο αναψυκτικό στο τενεκεδάκι των 330 mlπωλείται από €1,50 στην παραλία Μακρόνησσος και Αγία Θέκλα και φτάνει τα €4 στην παραλία Sunrise.

Η μπίρα σε τενεκεδάκι των 330 mlπωλείται από €2 στην Αγία Θέκλα και φτάνει τα €4 στην παραλία Sunrise. Στον κατάλογο υπάρχει και η συσκευασία τσιπς 45 gr που πωλείται από 90 σεντ στο fig tree bayστον Πρωταρά και φθάνει στα €1,90 στο Νissi beach στην Αγία Νάπα. Παράλληλα, μια μερίδα burger με πατάτες φθάνει τις €3,50 στην παραλία Sunrise μέχρι και €12 στην ίδια παραλία.

Την ίδια ώρα, στις υπεραγορές μια οκτάδα αναψυκτικών 330 mlπωλείται από €3,49, ενιάδα χυμού πορτοκάλι 250 mlαπό €4,10, δωδεκάδα νερό εγχώριο 500 mlαπό €2,60 και οκτάδα μπίρα 330 mlαπό €4,39.

Το νερό νεράκι στη Λάρνακα

Τσουχτερές είναι οι τιμές σε τουριστικά καταλύματα στην παραλιακή της Λάρνακας. Το νερό των 500 mlδιατίθεται στα 80 σεντ στην παραλία Μακένζι και στον Άγιο Θεόδωρο, και φθάνει τα €3 στο Ζύγι. Ο χυμός πορτοκάλι στο κουτί των 250 mlπωλείται από €1,30 στο Μαζωτό και φθάνει τα €3,50 στην παραλία Μακένζι. Ο καφές φραπέ πωλείται από €2 στην παραλία Μακένζι και φθάνει τα €4,50 στο Ζύγι. Ο κυπριακός καφές πωλείται από €1 σε παραλιακά καταλύματα της Ορμήδειας, Λάρνακας – Δεκέλειας και στο Ζύγι, και φτάνει στα €3,50 στην παραλία Λάρνακας – Δεκέλειας. Το αναψυκτικό στη συσκευασία των 330 mlπωλείται από €1,50 – €4 στην παραλία Λάρνακας – Δεκέλειας. Η μπίρα σε τενεκεδάκι 330 ml πωλείται από €1,71 στην παραλία της Ορμήδειας και φθάνει τα €4,50 στην παραλία Λάρνακας – Δεκέλειας. Όσον αφορά στο burger με πατάτες αυτό πωλείται από €6-12 στην παραλία Λάρνακας – Δεκέλειας.

Μία μπίρα… κοστίζει όσο μια οκτάδα

Η ακριβότερη κυπριακή μπίρα με βάση τον τιμοκατάλογο του ΚΟΤ πωλείται σε παραλία του Αγίου Αθανάσιου στη Λεμεσό και φθάνει τα €8 το τενεκεδάκι των 330 ml. Η φθηνότερη μπίρα πάντως πωλείται σε εστιατόριο στην παραλία Πισσουρίου προς €1,70. Όσον αφορά στο φθηνότερο αναψυκτικό σε τενεκεδάκι των 330 ml πωλείται στο €1,50 και το ακριβότερο €3,50 στον Ποταμό Γερμασόγειας. Το εμφιαλωμένο νερό 500 mlκυμαίνεται από €1-2,50, ο χυμός πορτοκάλι 250 mlαπό €1,50-3,10, ο καφές φραπέ από €2-4,50, ο καφές κυπριακός €1,40-2,50. Τα τσιπς πωλούνται από 70 σεντ-€1 και το burger με πατάτες από €5-14.

Τσιμπημένες οι τιμές βασικών ειδών και σε τουριστικά παραλιακά καταλύματα στην Πάφο. Φραπέ στη Χλώρακα μπορείς να απολαύσεις αφού βγάλεις από την τσέπη σου μέχρι και €5, ενώ ο κυπριακός καφές φτάνει μέχρι και τα €3,50.

Το νερό των 500 mlτιμάται στα €2,60 και ο χυμός πορτοκάλι 250 ml€3,50. Αν θέλεις να ξεδιψάσεις με αναψυκτικό, θα αγοράσεις το τενεκεδάκι των 330 mlστα €2,80 στον κόλπο των Κοραλλίων, ενώ την μπίρα των 330 mlστα €4. Τσιπς πωλούνται προς €2,50 στην παραλιακή του Δήμου Πάφου, ενώ burger με πατάτες πωλείται στα €16,50 στην ίδια περιοχή.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

30ο Παιδικό Φεστιβάλ & 16ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού Αγίας Νάπας

Το 30ο Παιδικό Φεστιβάλ και το 16ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού Αγίας Νάπας διοργανώνεται την Κυριακή…

23 Μαΐου, 2024

Αγία Νάπα: ΚΟΠ, UEFA και Μαθητές καθάρισαν την παραλία Λάντα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε εκστρατεία καθαριότητας που πραγματοποίησε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), την Τετάρτη 22 Μαϊου, στο…

23 Μαΐου, 2024

Mεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στην κατεχόμενη Χαλεύκα, επαρχία Κερύνειας, όπως…

23 Μαΐου, 2024

Λιμάνι Πειραιά: Βρήκαν πάνω από 200 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες

Ένα σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα ναρκωτικών κατάφεραν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι εντόπισαν…

23 Μαΐου, 2024

Αγία Νάπα: Εγκαινιάζει την πρώτη παραλία χωρίς πλαστικά Άμμος του Καμπούρι

Ο Δήμος Αγίας Νάπας συμμετέχει στην πρωτοβουλία Plastic Free Beach εγκαινιάζοντας την πρώτη παραλία χωρίς…

23 Μαΐου, 2024

Αγία Νάπα: Η Μαριώ έρχεται στο Σπίτι της Νεολαίας

Η αυθεντική ρεμπέτισσα του ελληνικού πενταγράμμου, Μαριώ, παίρνει στις αποσκευές της μερικά από τα ωραιότερα…

23 Μαΐου, 2024