Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν τους ήρωες Ισαάκ – Σολωμού

CEB1 1982 Ειδήσεις
Πιστοί στο ραντεβού τους για ακόμη μια χρονιά, οι μοτοσικλετιστές οργανώνονται και φέτος για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» για να τιμήσει τους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού που δολοφονήθηκαν από τους γκρίζους λύκους τον Αύγουστο του 1996. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 7, 8 και 9 Αυγούστου 2015.

CEB1 1982 Ειδήσεις

Σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», οι εκδηλώσεις μνήμης χωρίζονται σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος αφορά τη διήμερη πορεία κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης που θα γίνει από τους μοτοσικλετιστές το διήμερο 7 & 8 Αυγούστου. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Πάφο στις 7 Αυγούστου 2015 στις 08:30 και θα τερματίσει στο οδόφραγμα της Δερύνειας στις 8 Αυγούστου 2015. Θα διέλθει κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης από ακριτικά χωριά, τα οδοφράγματα Λιμνίτη, Αστρομερίτη, Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλας και οδού Λήδρας, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα. Στα οδοφράγματα θα υπάρξει συμβολικό κλείσιμο και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων αφορά την μονοήμερη πορεία από όλες τις πόλεις προς το Κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου θα τελεστεί το τρισάγιο των 2 ηρώων.

Οι χώροι και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσικλετιστών είναι οι ακόλουθοι:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣ – Χώρος Στάθμευσης K-Cineplex 7:30 π.μ.
ΠΑΦΟΣ – Χώρος Στάθμευσης Παφιακού Σταδίου 6:30 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, όσοι θα συμμετάσχουν στην πορεία των μοτοσυκλετιστών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται φανέλες οργανώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων, στρατιωτικών σωμάτων, κλπ. Επίσης, κατά την παρουσία στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στην εκδήλωση που θα διοργανωθεί δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε συνθήματα.

Τρέιλερ της πορείας

Εκδήλωση στο Μάμμαρι

Στις 7 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, στις 8μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα Μάμμαρι, (πλησίον του νέου Ιερού Ναού Αγ.Γεωργίου) η αποκάλυψη της νέας οδού «Ισαάκ-Σολωμού», στη μνήμη των δολοφονηθέντων, από τους «γκρίζους λύκους», Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού , τον Αύγουστο του 1996.

Πηγή: Φιλελεύθερος