Οικονομική συνδρομή ΥΠΕΣ στην ανέγερση κτιρίου της Έν. Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου

“Από τη σύστασή της, το 1987, η Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου έχει ως στόχο τη διατήρηση της μνήμης των κατεχομένων εδαφών μας και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εκτοπισθέντων κατοίκων της Επαρχίας Αμμοχώστου, προσμένοντας καρτερικά τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος και την επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη μας”, ανέφερε σε χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης ο ΥΠΕΣ, Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο χαιρετισμό του, που ανέγνωσε ο Γιώργος Χρυσαφίνης, Πρώτος Διοικητικός Λειτουργός του ΥΠΕΣ και Αναπληρωτής Έπαρχος Αμμοχώστου, ο κ. Χάσικος είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, ως αρωγός της προσπάθειας αυτής, επιδοτεί σε ετήσια βάση την Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου για κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων.

Η Ένωση μέχρι πρότινος στεγαζόταν σε διάφορους χώρους, καταβάλλοντας, παράλληλα, προσπάθειες για εξεύρεση δικής της προσωρινής στέγης, πρόσθεσε λέγοντας ότι μετά από χρόνια αναζήτησης, η Ένωση είναι έτοιμη να ανεγείρει το δικό της προσωρινό οίκημα σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο στην Λάρνακα, το οποίο θα εξυπηρετεί τις 60 προσφυγικές κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών χαιρετίζει την προσπάθεια αυτή και θα συνδράμει στην εκτέλεση του έργου με το συνολικό ποσό των €60.000.

Συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες Προέδρους και τα Μέλη των κατεχόμενων Κοινοτικών Συμβουλίων και σημείωσε ότι το ΥΠΕΣ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσφυγικές κοινότητες και τους πρόσφυγες μέσα από τα διάφορα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο βεβαίως των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στην πολυπόθητη λύση του Κυπριακού.

Η πλήρης ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών:

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και βαθιά συγκίνηση που αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας να απευθύνω αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, η οποία επιβεβαιώνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την ύπαρξη των κατεχόμενων κοινοτήτων μας ως ζωντανών οργανισμών, παρόλο ότι εξαναγκάζονται να λειτουργούν και να δραστηριοποιούνται μακριά από την πατρώα γη, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σημαντικού τμήματος της πατρίδας μας.


Από τη σύστασή της, το 1987, η Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου έχει ως στόχο τη διατήρηση της μνήμης των κατεχομένων εδαφών μας και τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των εκτοπισθέντων κατοίκων της Επαρχίας Αμμοχώστου, προσμένοντας καρτερικά τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος και την επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη μας.


Το Υπουργείο Εσωτερικών, ως αρωγός της προσπάθειας αυτής, επιδοτεί σε ετήσια βάση την Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου για κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων.


Η Ένωση μέχρι πρότινος στεγαζόταν σε διάφορους χώρους, καταβάλλοντας, παράλληλα, προσπάθειες για εξεύρεση δικής της προσωρινής στέγης.


Μετά από χρόνια αναζήτησης, η Ένωση είναι έτοιμη να ανεγείρει το δικό της προσωρινό οίκημα σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο στην Λάρνακα, το οποίο θα εξυπηρετεί τις 60 προσφυγικές κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου.


Το Υπουργείο Εσωτερικών χαιρετίζει την προσπάθεια αυτή και θα συνδράμει στην εκτέλεση του έργου με το συνολικό ποσό των €60.000.


Θέλω, με τη σημερινή ευκαιρία, να συγχαρώ τους νεοεκλεγέντες Προέδρους και τα Μέλη των κατεχόμενων Κοινοτικών Συμβουλίων και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσφυγικές κοινότητες και τους πρόσφυγές μας μέσα από τα διάφορα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο βεβαίως των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στην πολυπόθητη λύση του Κυπριακού.


Κλείνοντας αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό, θα ήθελα να συγχαρώ την Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου για το αξιόλογο έργο που επιτελεί και για την αγαστή συνεργασία της με την Κυβέρνηση στον κοινό αγώνα για επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας. Σας διαβεβαιώνω, για μια ακόμα φορά, για την καλή μας πίστη και την πολιτική μας βούληση για συνεχή στήριξη στα ζητήματα των εκτοπισθέντων.


Τέλος, εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης.


Σημ.: Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών, ο κ. Γιώργος Χρυσαφίνης, Πρώτος Διοικητικός Λειτουργός του ΥΠΕΣ και Αναπληρωτής Έπαρχος Αμμοχώστου.

Πηγή: autodioikisicy.com

Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Πώς ψηφίζουμε, σταυροί προτίμησης και χρώμα ψηφοδελτίων

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα είναι οι πρώτες διπλές εκλογές που διεξήχθησαν ποτέ…

2 Ιουνίου, 2024

Κλεάνθης Κουτσόφτας: “Να φέρουμε νέες ιδέες, αλλαγή και ανανέωση στο Παραλίμνι” (Συνέντευξη-Βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, και υποψήφιος για την Αντιδημαρχία Παραλιμνίου Κλεάνθης Κουτσόφτας βρέθηκε καλεσμένος…

2 Ιουνίου, 2024

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Η Βασίλισσα της Ευρώπης ξανά στον θρόνο της

Είναι η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το απέδειξε για ακόμη μία φορά! Τι κι…

2 Ιουνίου, 2024

Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής επαρχίας Αμμοχώστου παρουσιάζει την πρώτη της συναυλία στο Παραλίμνι

Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση και συναυλία θα πραγματοποιήσει στις 8 το βράδυ της Κυριακής…

1 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έτσι θα μοιάζει η νέα σύγχρονη πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σχεδιασμός της πλατείας Παραλιμνίου, έργο ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής…

1 Ιουνίου, 2024

Άγγελος Κυριάκου για Αβραάμ Μουλαζίμη: “Η κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους σαν εσένα”

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιος του αδελφού του ήρωα Σολωμού…

1 Ιουνίου, 2024