Συνεχίστηκε η δίκη του αναισθησιολόγου από το Παραλίμνι

a 26 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6509 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Καταγγελία θύματος ότι δέχτηκε πιέσεις από τον κατηγορούμενο

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου η δίκη του 43χρονου αναισθησιολόγου από το Παραλίμνι ο οποίος κατηγορείται για βιασμό πελατισσών του το περασμένο έτος…

Στο επίκεντρο της δίκης ήταν κατά πόσον ο κατηγορούμενος θα παρέμενε υπό κράτηση μέχρις ότου ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, μετά την καταγγελία παραπονούμενης πως ο 43χρονος προσπάθησε να την πιέσει όπως αποσύρει την καταγγελία εναντίον του.

Ο Δημόσιος κατήγορος Νίκος Δημητρίου υποστηρίζοντας τη θέση ότι δικαιολογείται η κράτηση του κατηγορουμένου, παρουσίασε κατάθεση της παραπονούμενης για προσπάθεια επηρεασμού της για να μην καταθέσει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Ευστάθιος Ευσταθίου, εγείροντας δύο ενστάσεις, επικαλέστηκε άρθρα του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποστήριξε πως δεν μπορεί ο κατηγορούμενος να παραμείνει υπό κράτηση, αλλά ελεύθερος θα πρέπει να συνεχίσει τη διαδικασία απόδειξης της αθωότητάς του.

Επιμένοντας ότι θα πρέπει να κληθεί η παραπονούμενη να καταθέσει ενόρκως για το περιεχόμενο της κατάθεσης της, ο κ. Ευσταθίου ζήτησε να καταθέσει ενόρκως και ο κατηγορούμενος, ο οποίος και να καλέσει μάρτυρες υπεράσπισης του στο επίδικο θέμα της απόπειρας επηρεασμού της για να αποσύρει το παράπονό της.

Τις θέσεις της υπεράσπισης αντέκρουσε η κατηγορούσα αρχή, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να κληθεί να καταθέσει η παραπονούμενη για την καταγγελία της για απόπειρα επηρεασμού της.

Το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση να κληθεί η παραπονούμενη να καταθέσει για την απόπειρα επηρεασμού της με βάση το άρθρο 26 του περί αποδείξεως Νόμου.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο ανέβαλε την υπόθεση για την Πέμπτη 31 Μαΐου για να συνεχιστεί η διαδικασία κατά πόσον θα παραμείνει ο κατηγορούμενος υπό κράτηση. Μέχρι τότε ο 43χρονος αναισθησιολόγος θα παραμείνει ελεύθερος.