Ξένες αεροπορικές εταιρείες θα διαφημίζουν την Κύπρο

a 21 Ειδήσεις
Πιλοτικό πρόγραμμα προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού από τρεις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιλέγηκαν με απευθείας ανάθεση, τίθεται προσεχώς σε εφαρμογή με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα €2 εκατ. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από τη διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων μας Hermes με τη συμμετοχή του ΚΟΤ στις αεροπορικές εταιρείες Aegean Airlines, Norwegian Airlines και Thomas Cook.

a 1040 Ειδήσεις

Την απόφαση έλαβε η Υπουργική Επιτροπή για τον τουρισμό, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομικών, Ενέργειας και Μεταφορών καθώς και από τον υφυπουργό παρά τω Προέδρω. Η Υπουργική Επιτροπή συζήτησε το θέμα αυτό σε συνάντησή της στις 7/9/2015 και αποφάσισε την προώθηση του εν λόγω πιλοτικού προγράμματος αφού κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μέθοδος προβολής της Κύπρου, ως τουριστικού προορισμού, από αεροπορικές εταιρείες είναι ένας σύγχρονος τρόπος μάρκετινγκ που αξιοποιεί το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αποτελεσματική προβολή από άποψης πληθυσμιακού εύρους και κόστους.

Οι εταιρείες Aegean Airlines, Norwegian Airlines και Thomas Cook επιλέγηκαν μεταξύ 20 αεροπορικών εταιρειών που διακινούν το 80% της συνολικής κίνησης στα αεροδρόμιά μας με γνώμονα το μοντέλο λειτουργίας του αερομεταφορέα, την πείρα τους σε τέτοιου είδους προβολή προορισμού και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία αναφέρονται στις αγορές που μπορούν να καλύψουν και είναι οι αγορές που, όπως εντοπίζουν τόσο ο ΚΟΤ όσο και η Hermes, φαίνεται να έχουν τη μεγαλύτερη προοπτική ή είναι αγορές όπου η προώθηση και το μερίδιο της αγοράς της Κύπρου δεν είναι ικανοποιητικό. Αυτές οι αγορές είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σκανδιναβία και η Ηπειρωτική Ευρώπη όπως Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία.