Αγία Νάπα: Μεγάλη προσπάθεια για κατάρριψη τριών ρεκόρ Γκίνες

a 9 Ειδήσεις
a 2217 Ειδήσεις

Πέραν των 25 χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Κύπρο έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Δήμου Αγίας Νάπας να καταρρίψει τρία ξεχωριστά ρεκόρ Γκίνες στις κατηγορίες για τη μεγαλύτερη αλυσίδα στον ελληνικό παραδοσιακό χορό «Καλαματιανό», στο ρωσικό παραδοσιακό χορό «Καλίνκα» και στο πασίγνωστο «Συρτάκι» (Ζορμπάς).

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος είπε ότι «το μεγάλο αυτό χορευτικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου στο κέντρο της πόλης στις πέντε το απόγευμα. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 30ού Φεστιβάλ και των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων της Αγίας Νάπας ως Δήμος».

Πρόσθεσε ότι «την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των συγκροτημάτων που έχουν δείξει ενδιαφέρον. Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις σχολές χορού παγκύπρια να δείξουν ενδιαφέρον για την προσπάθεια αυτή και να επικοινωνήσουν με το Δήμο Αγίας Νάπας ώστε να διευθετηθεί ότι είναι αναγκαίο για την επιτυχία του συγκεκριμένου σκοπού».

Η συγκεκριμένη προσπάθεια, συνέχισε «αξίζει τον κόπο, θα είναι κάτι πολύ όμορφο και είναι μια ευκαιρία για ανάδειξη τόσο της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού όσο και της Αγίας Νάπας και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου».

Εξήγησε επίσης ότι «εκτός από συγκροτήματα υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και για ατομικές συμμετοχές και ακριβώς για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους έχουμε αναρτήσει στη ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Νάπας ειδικά βίντεο όπου ο κάθε ένας μπορεί να παρακολουθήσει την χορογραφία του κάθε χορού ξεχωριστά».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου, κυρία Μαρία Τοφινή Τσαντίλα, στα τηλέφωνα 23-816307 και στο e-mail mariacultural@agianapa.org.cy ή μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο από την ιστοσελίδα του Δήμου www.agianapa.org.cy (Νέα/Ανακοινώσεις).