Ενημέρωση στον Δήμο Σωτήρας για διατηρητέες οικοδομές

DSC00791
DSC00791

Ενημερωτική συγκέντρωση διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου ο Δήμος Σωτήρας με θέμα τις διατηρητέες οικοδομές, τους τρόπους αξιοποίησής τους αλλά και τα οικονομικά κίνητρα που προκύπτουν.

Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια των ενημερωτικών εκστρατειών που διοργανώνει ο Δήμος με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση των δημοτών του για αξιοποίηση των οικονομικών κονδυλίων εν μέσω φορολογικής κρίσης, αλλά και στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου και την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος.

Το κοινό ενημερώθηκε από την λειτουργό του Κλάδου Διατηρητέων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, κα Ειρήνη Χατζησάββα για το τι ορίζεται ως διατηρητέα οικοδομή, τα χαρακτηριστικά που διέπουν τις οικοδομές αυτές, πότε και ποιος μπορεί να κηρύξει ένα κτήριο ως διατηρητέο, την πορεία της διαδικασίας και τα οικονομικά κίνητρα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι σκοπός αυτής της ενημερωτικής συγκέντρωσης ήταν να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες των διατηρητέων οικοδομών για την πολιτιστική αξία, για την ανάγκη διατήρησης των οικοδομών αυτών αλλά και τα οικονομικά και φορολογικά κίνητρα που υπάρχουν από την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την πρωτοβουλία αυτή, οι δημότες της Σωτήρας θα ευαισθητοποιηθούν περισσότερο στο θέμα της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συμβάλλοντας στην ανάδειξη των παραδοσιακών μας κτηρίων, ενώ παράλληλα τα οικονομικά οφέλη θα είναι τεράστια για τους ιδιοκτήτες.

DSC00795

SotiraNews