Όλα έτοιμα για τις δημοτικές εκλογές

Ειδήσεις, Εκλογές 2011Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις αυριανές εκλογές για ανάδειξη των τοπικών αρχόντων και των μελών των σχολικών εφορειών.
Τα μεσάνυχτα έληξε και επίσημα η προεκλογική περίοδος των υποψηφίων και από σήμερα απαγορεύονται οι πολιτικές διαφημίσεις, δηλώσεις και εκδηλώσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές…

Δικαίωμα ψήφου έχουν 546 χιλιάδες 111 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 12 χιλιάδες είναι πολίτες άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής ένωσης και 569 τουρκοκύπριοι.
Για να ασκήσει κάποιος το εκλογικό του δικαίωμα πρέπει απαραιτήτως να έχει μαζί του το εκλογικού του βιβλιάριο. Οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό κέντρο που ψηφίζουν καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 77772212.
Η Υπηρεσία Εκλογών βρίσκεται επί ποδός για τη διασφάλιση της ομαλότητας των εκλογών.
Αύριο συνολικά υπολογίζεται ότι θα εργαστούν γύρω στους 9 χιλιάδες υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Αστυνομίας.
Οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες που θα εκλεγούν αναμένεται να γνωστοποιηθούν μέχρι τις δέκα το βράδυ της Κυριακής ενώ τα μέλη των Δημοτικών/Κοινοτικών Συμβουλίων και των Σχολικών Εφορειών θα γίνουν γνωστά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ