Αρχιεπίσκοπος: Έχουμε καιρό να συζητήσουμε για τις προεδρικές

a1 109 Ειδήσεις
a1 292 Ειδήσεις

Έχουμε ένα χρόνο ακόμα μέχρι τις προεδρικές εκλογές και έχουμε καιρό να συζητήσουμε για αυτά, δήλωσε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στον Τύπο αναφορικά με τις διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές… 

«Δεν είναι της ώρας έχουμε ένα χρόνο ακόμα μέχρι τις προεδρικές εκλογές έχουμε καιρό να τα συζητούμε, ας αφήσουμε ήσυχο το λαό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Εξάλλου σχολιάζοντας δημοσιεύματα στην Τουρκία, σύμφωνα με τα οποία το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Βαρνάβα βρίσκεται στην Αγκυρα, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως η Εκκλησία της Κύπρου είχε προσφέρει το Ευαγγέλιο που βρέθηκε στο στήθος του Αποστόλου Βαρνάβα εκεί στον τάφο και το χάρισε στον αυτοκράτορα του Βυζαντίου.

”Εύχομαι να είναι εκείνο και θα είναι τιμή για εμάς να είναι εκείνο. Ανήκει βέβαια μπορώ να πω σήμερα στην Τουρκία δεν μπορούμε να το διεκδικήσουμε γιατί εμείς το δώσαμε τότε στον αυτοκράτορα”, είπε.

«Η Πόλης κυριεύθηκε και όλα τα τιμαλφή τα έχουν πάρει οι κατακτητές, άρα δεν πιστεύω ότι σήμερα μπορούμε να διεκδικούμε κάτι τέτοιο, ευχόμεθα όμως να είναι εκείνο το πραγματικό ευαγγέλιο και η χαρά μας θα είναι μεγάλη διότι σώζεται το χειρόγραφο ευαγγέλιο που βρέθηκε στο στήθος του Αποστόλου μας», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Όσον αφορά τον παγκύπριο έρανο που διεξάγει η Αρχιεπισκοπή Κύπρου προς ενίσχυση του ελληνικού λαού, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι ο λαός μας έχει ανταποκριθεί πλουσιοπάροχα. Όπως είπε η ευγένεια αυτού του λαού και η αγάπη του δεν περιγράφεται.

«Μας έχει σκλαβώσει μπορώ να πω αυτός ο λαός. Αξίζει πολλά και πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας να τον εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι το αίσθημα που με διακατέχει αυτόν τον τελευταίο καιρό. Έχουμε έναν υπέροχο λαό», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μιλούσε μετά το πέρας του μνημοσύνου των ηρώων Χρίστου Κκέλη, Μιλτιάδη Στυλιανού, Γεώργιου Μιχαήλ και Χαράλαμπου Καραγιάννη που τελέστηκε στην Εκκλησία Αγίας Αικατερίνης στην Τάλα.

Πηγή: ΚΥΠΕ