Πέντε φυλακιστήρια εντάλματα κατά Πιτσιλλίδη για τροχαίες παραβάσεις (βίντεο)

Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις περί βουλευτών που «γλυτώνουν» τα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις, επικαλούμενοι την βουλευτική τους ασυλία, άλλη μια υπόθεση έρχεται να προκαλέσει… 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», μετά τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους, και σε βάρος του Ανδρέα Πιτσιλλίδη εκκρεμούν φυλακιστήρια εντάλματα για πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων που δεν έχουν πληρωθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευα, πέντε φυλακιστήρια έχουν εκδοθεί εναντίον του βουλευτή του ΔΗΣΥ, συνολικού ύψους €1.035. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα πέντε αδικήματα διαπράχθηκαν πριν ο κ. Πιτσιλλίδης εκλεγεί βουλευτής Λευκωσίας. Η μια υπόθεση αφορά παράβαση που έγινε το 2008 και για την οποία το πρόστιμο ανέρχεται στα €85. Η δεύτερη υπόθεση είναι του 2009 και αφορά πρόστιμο €100, ενώ η τρίτη αφορά πρόστιμο €250 για παράβαση που διαπράχθηκε το 2010. Άλλες δύο υποθέσεις καταχωρίστηκαν στο δικαστήριο το 2011, δηλαδή τη χρονιά που εξελέγη βουλευτής, με πρόστιμα 350 και 250 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει εξάλλου η εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες της, το τελευταίο διάστημα ασκήθηκαν πιέσεις από την αστυνομία προς τον βουλευτή προκειμένου να πληρώσει της πρόστιμα, ωστόσο η στάση του ήταν αρνητική, ενώ επικαλείτο, σύμφωνα με τον Πολίτη, την βουλευτική του ασυλία.

Πιτσιλλίδης: «Προηγούνταν άλλες υποχρεώσεις»

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ο κ. Πιτσιλλίδης εξήγησε ότι πρόκειται για τροχαίες παραβάσεις που έγιναν πριν εκλεγεί βουλευτής και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν επικαλέστηκε ποτέ τη βουλευτική του ασυλία.

Απέδωσε, εξάλλου, σε αμέλεια το γεγονός ότι δεν έχει διευθετήσει ακόμη τις οφειλές του. «Μέσα στον ορυμαγδό των υποχρεώσεών μου», δήλωσε χαρακτηριστικά, «το ανέβαλα». «Ιεράρχησα», είπε, «άλλες υποχρεώσεις ως πιο επείγουσες».

Εξάλλου, σε δηλώσεις στο SigmaLive ανέφερε πως λάθος του ήταν το γεγονός ότι αρκέστηκε στην προφορική συνεννόηση που είχε με την αστυνομία. «Το μόνο που αμέλησα να κάνω», πρόσθεσε «ήταν η άμεση ανταπόκριση λόγω φόρτου εργασίας θεωρώντας πως οι προφορική συνεννόηση που έκανα πρόσφατα με την Αστυνομία θα ήταν αρκετή. Αυτό δυστυχώς αποδείχτηκε τελικά άσοφη επιλογή».

Σημείωσε πάντως ότι το συντομότερο δυνατό θα πληρώσει το ποσό.

«Ποτέ δεν αρνήθηκα να πληρώσω υποχρεώσεις μου, ποτέ δεν επικαλέστηκαν την Βουλευτική μου ασυλία γι᾽αυτό και ποτέ δεν παραβίασα τον νόμο εδώ και ένα χρόνο που είμαι Βουλευτής», πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλλίδης, σημειώνοντας ότι κανείς δεν δικαιολογείται κανείς να παρανομεί, πόσω μάλλον ένας νομοθέτης.

Αλλού υπουργοί παραιτούνται!

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν είχε δει το φως της δημοσιότητας μια αντίστοιχη είδηση από τη μακρινή Αυστραλία, με διαφορετικό όμως τέλος. O υπουργός Αστυνομίας και Κοινοτικής Ασφάλειας Ντέιβιντ Γκίμπσον, στην πολιτεία Κουίνσλαντ, είχε υποβάλει την παραίτηση του,13 μόλις ημέρες μετά τον διορισμό και την ορκωμοσία του, επειδή δεν είχε πληρώσει ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα

Όπως είχε αποκαλύφθηκε, τον περασμένο Νοέμβριο η άδεια οδήγησης του κ. Γκίμπσον ακυρώθηκε για τρεις μήνες, επειδή δεν πλήρωσε ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της τιμωρίας, φαίνεται πως ο κ. Γκίμπσον οδήγησε παράνομα μοτοσικλέτα, γι αυτό και τώρα ενδέχεται να κατηγορηθεί για οδήγημα χωρίς άδεια.

Πηγή: SigmaLive

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024