Αυξάνεται ο αριθμός αυτόχειρων στα κατεχόμενα

a1 6 Ειδήσεις
a1 184 Ειδήσεις
Από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι τον Μάρτιο του 2012 επτά άτομα στα κατεχόμενα έθεσαν οι ίδιοι τέρμα στη ζωή τους και ένα ακόμη αποπειράθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Χαλκίν Σεσί που κάνει λόγο για μεγάλη επίδραση του φαινομένου στην κοινωνία… 

Οι λόγοι που κάποιοι προβαίνουν σε αυτή την πράξη είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οικονομικές δυσκολίες, οι τρομακτικές αλλαγές σε κοινωνικο-δημοκρατικό επίπεδο, προβλήματα εντός των οικογενειών, η μη επικοινωνία και διάφορα ψυχολογικά προβλήματα.

Η ψυχολόγος Αϊχάν Τσακιτζί δήλωσε στην εφημερίδα ότι πρόκειται για ”μεταδοτική ασθένεια” που ενθαρρύνει όσους κάνουν τέτοιες σκέψεις. Πολλές φόρες πρόσθεσε, δεν μπορούμε να δούμε ούτε τα ψυχολογικά προβλήματα των πιο κοντινών μας ανθρώπων.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην περίπτωση 38χρονου που έθεσε τέρμα στη ζωή του τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω αδυναμίας ν’ ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις των δανείων του. Αφησε δύο ανήλικα παιδιά ενώ η σύζυγός του ήταν έγγυος επτά μηνών.

Αναφορές γίνονται και στις άλλες περιπτώσεις ενώ το δημοσίευμα καταλήγει με την αυτοκτονία του ζεύγους Ερουκλού την περασμένη Τρίτη, η είδηση για την οποία προκάλεσε σοκ στα κατεχόμενα. Το ζεύγος κηδεύθηκε χθες στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα Μπακις με τίτλο ”Φτάνει πια” γράφει ότι ουδέποτε η ζωή στα κατεχόμενα ήταν τόσο αφόρητη.