Ο Δήμος Σωτήρας τίμησε τους αθλητές και τους εθελοντές

sotira volunteers4 Γιώργος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
sotira volunteers4 Γιώργος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας τα 4α Βραβεία Αθλητισμού και Εθελοντισμού Σωτήρας από την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας.

sotira volunteers3 Γιώργος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Στην εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Εβδομάδας Εθελοντισμού, ο Δήμος Σωτήρας επιβράβευσε προσωπικότητες και οργανισμούς οι οποίοι σημείωσαν αξιόλογη φιλανθρωπική και εθελοντική δράση μέσα στο 2016 καθώς και άτομα τα οποία κατέκτησαν σημαντική επαρχιακή, παγκύπρια, πανελλήνια και πανευρωπαϊκή διάκριση στον χώρο του αθλητισμού.

sotira volunteers12 Γιώργος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Απονεμήθηκαν, επίσης, τιμητικές πλακέτες στα οργανωμένα σύνολα του Δήμου για τη διαχρονική κοινωνική τους προσφορά.

Βραβεύτηκαν, επίσης, μικροί και μεγάλοι εθελοντές οι οποίοι συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προώθηση του κολοκασιού Σωτήρας.

sotira volunteers6 Γιώργος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον αφυπηρετήσαντα Έπαρχο Αμμοχώστου, κ. Άντρο Κτωρίδη για τη στήριξή του προς τον Δήμο της Σωτήρας αλλά και μεταθανάτια πλακέτα στον γιατρό Ανδρέα Σωφρονίου για την εθελοντική του παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς το Σωματείο του Ονήσιλου Σωτήρας.

sotira volunteers2 Γιώργος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Βραβεύτηκαν επίσης, από τον χώρο του αθλητισμού ο διεθνής ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Κωστάκης Αρτυματάς και ο πανελληνιονίκης στίβου, Θεοφάνης Μιχαηλάς.

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Σωτήρας εξήρε τις αγνές αξίες του αθλητισμού και του εθελοντισμού ενώ παρουσίασε και τα έργα τα οποία υλοποιούνται στον Δήμο, όπως η ανακαίνιση του δημοτικού γηπέδου, τα βοηθητικά γήπεδα, το Πολιτιστικό Κέντρο και το Πολυπάρκο του Συνοικισμού.

sotira volunteers5 Γιώργος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκης αναφερόμενος στις δράσεις τις οποίες υλοποιεί η πολιτεία, επικεντρώθηκε στο επαρχιακό “Σπίτι του Εθελοντή”, το οποίο όπως ανέφερε θα στεγαστεί στη Σωτήρα, σε μια συνεργασία με τον Δήμο Σωτήρας και το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του ΚΟΑ και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη. Μέγας Χορηγός ήταν ο ΟΠΑΠ Κύπρου.

sotira volunteers10 Γιώργος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Φωτογραφίες: Χριστόφορος Λυσής
Παρουσίαση Προγράμματος: Βασούλα Ηλία
Επιμέλεια Προγράμματος: Κωνσταντίνος Πέτρου

SotiraNews