Θερινό σινεμά στο Αυγόρου από τη θεατρική ομάδα “Δημιουργείν”

CEB11 Νέα Αμμοχώστου
Η θεατρική ομάδα “Δημιουργείν” αποχαιρετά το Καλοκαίρι με την προβολή μιας από τις σημαντικότερες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου, την Πολίτικη ή Πολιτική κουζίνα του Τάσου Μπουλμέτη. Μια ταινία που καταφέρνει να μεταφέρει τα αρώματα μιας άλλης Ελλάδας, μιας άλλης εποχής, της Ελλάδας που έζησε έξω από την Ελλάδα στην Πόλη των πόλεων Κωνσταντινούπολη μέχρι την εκδίωξή τους από τις Τουρκικές αρχές εξαιτίας των αναταραχών στην Κύπρο.

CEB11 44 Νέα Αμμοχώστου

Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στο Εθνογραφικό Μουσείο Αυγόρου. Η είσοδος ανέρχεται στα 3 ευρώ.



Δείτε την σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook πατώντας εδώ
Δείτε το σποτ της εκδήλωσης πατώντας εδώ

Υπόθεση
Πρόκειται για μία βιωματική ταινία του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη, που όντας Κωνσταντινουπολίτης στην καταγωγή ο ίδιος, καταπιάνεται με το ζήτημα των διωγμών που υπέστησαν από τις τουρκικές αρχές οι Έλληνες της Πόλης το 1964.

CEB1 Νέα Αμμοχώστου

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Φάνης Ιακωβίδης (τον υποδύεται ο Γιώργος Χωραφάς), καθηγητής αστροφυσικής στην Αθήνα, περιμένει τον παππού του από την Κωνσταντινούπολη, τον οποίο έχει να δει από την παιδική του ηλικία. Αρχίζοντας προετοιμασίες για την υποδοχή του προσκαλεί όλους τους φίλους του παππού του και ετοιμάζει μια σειρά από πιάτα πολίτικης κουζίνας.

Μια ξαφνική αρρώστια όμως του παππού, δεν θα του επιτρέψει να ταξιδέψει στην Αθήνα. Ο καθηγητής τότε θα αποφασίσει να πάει εκείνος στην Κωνσταντινούπολη για να τον συναντήσει και να θυμηθεί ξανά τα χρόνια που έζησε εκεί με τους γονείς του, τους οποίους ενσαρκώνουν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Ρένια Λουιζίδου.

Εκεί επιστρέφουν όλες οι ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, οι δυσάρεστες του διωγμού και της απέλασης, αλλά και ο πρώτος έρωτας της ζωής του, η Σαϊμέ, που υποδύεται η Τουρκάλα ηθοποιός Μπασάκ Κοκλούκαγια (Başak Köklükaya).

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:Τάσος Μπουλμέτης
Σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης
Πρωταγωνιστές: Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ρένια Λουιζίδου, Στέλιος Μάινας, Τάσος Μπαντής, Μπασάκ Κοκλούκαγια, Ταμέρ Καρανταγλί, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Οδ. Παπασπηλιόπουλος, Μάρκος Οσσέ, Θεόδωρος Έξαρχος, Κάκια Παναγιώτου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Θέμης Πάνου, Μιχάλης Γιαννάτος κ.α.
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα