Ο Υπουργός Γεωργίας στο Συνέδριο του Παναγροτικού Αμμοχώστου στη Σωτήρα

a 42 Ειδήσεις
a 1358 Ειδήσεις

Στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη και του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, πραγματοποιήθηκε το 8ο επαρχιακό συνέδριο του Παναγροτικού Αμμοχώστου στις 25 του περασμένου Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κουγιάλης Υπουργός Γεωργίας και φυσικών Πόρων υποσχέθηκε ότι μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής των ζημιών 2014-2015 από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, θα προωθήσει αίτημα προς την κυβέρνηση με βάση το νόμο πλαίσιο, για αποζημίωση ζημιών που δεν καλύπτονται από τον ΟΓΑ. Επίσης έδωσε υπόσχεση ότι μέρος της αποζημίωσης για τις πατατοκαλλιέργειες θα δοθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Επιπρόσθετα, ο κ. Υπουργός επιβεβαίωσε την επιστροφή του 10 % για το χρωματισμένο πετρέλαιο και εξήγγειλε την προώθηση φωτοβολταϊκών στους γεωργούς με σκοπό την μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με την σειρά του χαιρέτησε και συμφώνησε με το αίτημα του κ. Υπουργού για αποζημιώσεις ζημιών που δεν καλύπτονται από τον ΟΓΑ και δήλωσε την στήριξη του από το ΔΗΣΥ. Ακολούθως ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έδωσε τον λόγω του ότι η βίζα των ξένων εργατών θα παραταθεί στα 3 χρόνια.

Τέλος ανακοινώθηκε η καινούρια Επαρχιακή Γραμματεία του Παναγροτικού Συνδέσμου Αμμ/του.

Επαρχιακή Γραμματεία από 25/2/15:

Γιαννής Πασχάλη Καμπανής, Επαρχιακός Γραμματέας
Γιώργος Θεοδώρου, Βοηθός Επαρχιακός Γραμματέας
Αβραάμ Ελευθερίου, Οικονομικός Διαχειριστής
Γιώργος Σπανού, Επ.Οργανωτικός
Αδάμος Αδάμου, Βοηθός Επ.Οργανωτικός

a1 16 Ειδήσεις

a2 11 Ειδήσεις

a3 11 Ειδήσεις

a4 6 Ειδήσεις

a5 6 Ειδήσεις

a6 6 Ειδήσεις

SotiraNews