Συναπάντημα Αμμοχωστιανών διοργανώνει απόψε ο Δήμος Αμμοχώστου

CEB1 1997 Αλέξης Γαλανός, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης
CEB1 10 Αλέξης Γαλανός, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης

Εκδήλωση «Συναπάντημα Αμμοχωστιανών» διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου, σήμερα στις 5:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην Δερύνεια.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Δημοσιογραφική Εστία, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, είπε ότι “ευελπιστούμε ότι θα έχουμε προσέλευση των συμπολιτών μας διότι θα είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία – που πρώτη φορά γίνεται – να βρεθούμε μεταξύ μας, άνθρωποι που ακόμα να μην έχουν βρεθεί ή να μην έχουν τακτική επικοινωνία, είμαστε διασκορπισμένοι σε όλη την Κύπρο και θα είναι μια ευκαιρία να φέρουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και να συνδεθούμε και πάλι όπως τις παλιές καλές εποχές στο Βαρώσι”.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, οι Αμμοχωστιανοί θα σμίξουν ξανά με τους γείτονες τους, φίλους και συμμαθητές, ενώ τα παιδιά και εγγόνια τους θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να μάθουν περισσότερα για την πόλη της καταγωγής τους.

Ο Δήμος Αμμοχώστου, η Ανόρθωση, η Νέα Σαλαμίνα, η Σχολική Εφορεία Αμμοχώστου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, ο ΓΣΕ, το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου και η Ενωση Κατεχομένων Κοινοτήτων με περίπτερα θα υποδέχονται τους συνδημότες τους.

Την ίδια ώρα οι μικροί Αμμοχωστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ωραίες στιγμές με φουσκωτά παιγνίδια, yoga kids και face painting με θέα την ωραία πόλη. Σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα θα διενεργούνται ξεναγήσεις στον χώρο και επιμόρφωση για την ιστορία της Αμμοχώστου, της πόλης της καταγωγής τους.

Θεωρώ ότι είναι καθήκον όλων μας, είπε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, να δώσουμε την παρουσία μας κι ένα μήνυμα, ότι την πόλη αυτή την αγαπούμε γι αυτό αντέχουμε.

“43 χρόνια είναι πάρα πολλά και πολλοί μπορεί να έχουν κουραστεί. Δεν δικαιούμαστε όμως να το κάνουμε, αυτή τη στιγμή η Αμμόχωστος επανέρχεται στο επίκεντρο της όλης συζήτησης του Κυπριακού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κι αυτή είναι η ώρα που ίσως, πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις. Γι αυτό πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας για να διαδραματίσουμε ρόλο στις προσεχείς αποφάσεις και να μην αφήσουμε οποιαδήποτε απαισιοδοξία, δεν έχουμε την πολυτέλεια της απαισιοδοξίας, οφείλουμε να συνεχίσουμε”, πρόσθεσε.

Η Αμμόχωστος, σημείωσε ο κ. Γαλανός, είναι η μεγαλύτερη προσφυγική πόλη, η μόνη πόλη που βλέπουμε απέναντι μας από τη Δερύνεια – είναι μια ευκαιρία να δούμε την πόλη μας και από την ταράτσα του Πολιτιστικού Κέντρου και από το χώρο που θα είμαστε.

Ο Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής Δήμου Αμμοχώστου Νίκος Κάρουλας, είπε ότι “θα θέλαμε και τους πιο νεαρούς Αμμοχωστιανούς να έρθουν γι αυτό οργανώνουμε ένα χώρο που θα μπορεί να υποδεχθεί τις πιο νεαρές ηλικίες με διάφορα παιγνίδια και θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα που θα έχουν συμμετοχή κυρίως Αμμοχωστιανοί με μαρτυρίες, παρεμβάσεις, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, απαγγελίες, τη χορωδία του Δήμου, ομιλίες από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Ο κύριος στόχος της οργάνωσης όλης, σημείωσε, είναι να δημιουργηθούν οι δομές της πόλης μας με τα Σωματεία, τις Οργανώσεις, με περίπτερα για να μπορέσει ο κόσμος να μεταφερθεί έστω και νοερά στην πόλη μας.

Το Β΄ Μέρος του Προγράμματος της Εκδήλωσης θα αρχίσει στις 7:00 με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσημη παρουσίαση του νέου λογοτύπου του Δήμου Αμμοχώστου και βράβευση των νικητών του εν λόγω διαγωνισμού από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, απονομή αναμνηστικών στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης και Νέας Σαλαμίνας για την προσφορά τους στην Αμμόχωστο και στο κυπριακό ποδόσφαιρο και επετειακό χορόδραμα αφιερωμένο στις μαύρες επετείους της τουρκικής εισβολής του 1974 από τον Χορευτικό Ομιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θα υπάρξουν επίσης, ιστορίες δημοτών, απαγγελίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Βήχα, ενώ θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και παράλληλα με το κύριο πρόγραμμα θα παρουσιάζονται στο Θεατράκι του Πολιτιστικού Κέντρου ταινίες για την Αμμόχωστο ενώ θα υπάρχει ανοικτή έκθεση φωτογραφιών της Αμμοχώστου του Πέτρου Φιάκκα.

CEB11 1 Αλέξης Γαλανός, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης
CEB12 1 Αλέξης Γαλανός, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης