Τετραπλό φονικό: Παραδέχτηκε κατηγορία η Σ. Γρηγορίου

a 9 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
a 269 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Η τέταρτη κατηγορούμενη, στην υπόθεση για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα, Σοφία Γρηγορίου, άλλαξε σήμερα την απάντησή της στο κατηγορητήριο από μη παραδοχή σε παραδοχή σε ό,τι αφορά την κατηγορία της συνέργειας, μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο Χαράλαμπος Ανδρέου, ο οποίος στις 24 Οκτωβρίου 2015 καταδικάστηκε σε δια βίου φυλάκιση, ύστερα από παραδοχή του στις 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν μεταξύ άλλων τον φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και Yani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν μέχρι σήμερα οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Ωστόσο σήμερα σημειώθηκε ανατροπή στην υπόθεση όταν ο συνήγορος υπεράσπισης της Γρηγορίου ανέφερε στο Κακουργιοδικείο ότι η πελάτης του επιθυμούσε να αλλάξει την απάντηση της στην κατηγορία που αφορά την συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, από μη παραδοχή σε παραδοχή.

Μετά την εξέλιξη αυτή η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ελλη Παπαγαπίου απήγγειλε στην Γρηγορίου την κατηγορία ότι δηλαδή μεταξύ των ημερομηνιών 23 – 24/6/16 στην Αγία Νάπα και Λεμεσό ενώ γνώριζε ότι ο Αλεξ Μπουρέλι ήταν καταζητούμενο πρόσωπο, παρείχε βοήθεια σε αυτόν με σκοπό να διαφύγει την τιμωρία.

Η κ. Παπαγαπίου ζήτησε επίσης από το Σώμα όπως ανασταλούν όλες οι άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε η Σοφία Γρηγορίου.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Στάλω Χατζηγιάννη ανέφερε ότι η ποινική δίωξη εναντίον της κατηγορουμένης για τις υπόλοιπες 13 κατηγορίες που αντιμετώπιζε αναστέλλεται και αυτή απαλλάσσεται των κατηγοριών.

Η κ. Παπαγαπίου ανέγνωσε στη συνέχεια τα γεγονότα της υπόθεσης στα οποία εμπλέκεται η Σοφία Γρηγορίου και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης του 4πλου φόνου, προέκυψε ότι η κατηγορούμενη ήταν το άτομο που παρέλαβε τον ένα εκ των δραστών Αλεξ Μπουρέλι από το σημείο που κάηκε το αυτοκίνητο έξω από την Αγία Νάπα, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και τον μετέφερε στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Λάρνακας παρέχοντας βοήθεια σε αυτόν με σκοπό να διαφύγει την τιμωρία.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η Σοφία Γρηγορίου στις 23/6/16 βρισκόταν σε έπαυλη στον Πρωταρά με άλλα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο ένας εκ των δραστών (Αλεξ Μπουρέλι) τον οποίο φυγάδευσε. Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της ίδιας μέρας πληροφορήθηκε ότι θα έφευγαν από την έπαυλη ενώ είδε τον ένα εκ των δραστών να κρατά το καλάσνικοφ (που χρησιμοποιήθηκε για το φόνο. Άλλο πρόσωπο της υπέδειξε να μετακινήσει το αυτοκίνητο της το οποίο εμπόδιζε την έξοδο του κλοπιμαίου αυτοκινήτου (που βρέθηκε καμένο έξω από την Αγία Νάπα μετά το φόνο) το οποίο θα χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη δολοφονία.

Συγκεκριμένα το εν λόγω πρόσωπο της ανέφερε «τέλειωνε τάραξε το αυτοκίνητο σου να φύγουν οι άλλοι γιατί θα πάν να τον φαν» και η κατηγορούμενη μετακίνησε το όχημα της. Σύμφωνα με οδηγίες που έλαβε η Σοφία Γρηγορίου ακολούθησε με το δικό της αυτοκίνητο το όχημα που οδηγούσε άλλο πρόσωπο και στάθμευσε σε χωράφι στην Οδό Κατασπήλων παρά την έξοδο του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας – Λάρνακας. Μετά από ορισμένα λεπτά η κατηγορούμενη αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο των δραστών να μπαίνει στο χωράφι και να βγαίνουν τρέχοντας από αυτό δύο άτομα, που ήταν ο πρώην κατηγορούμενος Χαράλαμπος Ανδρέου και ο Αλεξ Μπουρέλι.

Σύμφωνα πάντα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο Μπουρέλι της κτύπησε το παράθυρο και η Γρηγορίου τον αναγνώρισε ως το άτομο που κρατούσε το καλάσνικοφ όταν έφυγαν από την έπαυλη στον Πρωταρά.

Η κατηγορούμενη άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και μπήκε μέσα ο δράστης ο οποίος ήταν πολύ συγχυσμένος και έλεγε επανειλημμένα «Παναγιά μου τι έκανα, Παναγιά μου τι έκανα, πήγαινε, πήγαινε». Στη συνέχεια με το αυτοκίνητο της ακολούθησε το όχημα που οδηγούσε το άλλο πρόσωπο με κατεύθυνση προς τη Λάρνακα και σε κάποιο σημείο του δρόμου σταμάτησε πίσω του.

Εκεί ο Αλεξ Μπουρέλι βγήκε από το αυτοκίνητο της και μπήκε ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο πού οδηγούσε ο πρώην κατηγορούμενος Χαράλαμπος Ανδρέου, ενώ το άτομο που της έδινε οδηγίες μπήκε στο δικό της όχημα ως συνοδηγός λέγοντας της «πάμε να φύγουμε και θα μας πιάσει η Αστυνομία». Σε ερώτηση της Γρηγορίου που θα πήγαιναν, το άτομο της απάντησε ότι θα πήγαιναν στην Λεμεσό.

Σε κάποιο σημείο στη Λεμεσό το άλλο άτομο υπέδειξε στην κατηγορουμένη να σταματήσει σε ένα χωράφι δίπλα στη θάλασσα στη περιοχή της αρχαίας Αμαθούντας όπου έφτασε μετά από λίγο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Χαράλαμπος Ανδρέου με συνοδηγό τον Αλεξ Μπουρέλι. Εκεί κατέβηκαν όλοι από τα αυτοκίνητα, η Γρηγορίου έδωσε τα ρούχα των δραστών που ήταν στο αυτοκίνητο της στον Χαράλαμπο Ανδρέου και στη συνέχεια αφού επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα έφυγαν.

Ο πρώην κατηγορούμενος Χαράλαμπος Ανδρέου μετά από οδηγίες που έλαβε μετέφερε τον Αλεξ Μπουρέλι στη Λευκωσία και στις 25/6/16 στη Λεμεσό, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαγαπίου χθες λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι και κατόπιν νομικής συμβουλής, η Σοφία Γρηγορίου παρέδωσε στην Αστυνομία χειρόγραφη δήλωση της στην οποία θέτει τους ισχυρισμούς της και παραδέχεται την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου έδωσε οδηγίες όπως ετοιμαστεί αυθημερόν έκθεση του Γραφείου Ευημερίας και ο συνήγορος υπεράσπισης της Γρηγορίου ζήτησε χρόνο προκειμένου να διαβάσει τόσο την εν λόγω έκθεση όσο και αυτήν του ψυχιάτρου.

Σημείωσε ακόμα ότι η πελάτης του είναι στη διάθεση της Κατηγορούσας Αρχής προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, με την Ελλη Παπαγαπίου να καλεί τους συνηγόρους υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων να θεωρούν ότι η Σοφία Γρηγορίου θα είναι μάρτυρας κατηγορίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Σώματος όρισε ως επόμενη δικάσιμο για αγόρευση για μετριασμό ποινής της Σοφίας Γρηγορίου την αυριανή ημέρα 31 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι μέσω των δικηγόρων τους ζήτησαν όπως μη παρίστανται στην αυριανή διαδικασία.

Σημειώνεται ότι από το πρωί στο Δικαστήριο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη από μέλη της ΜΜΑΔ, της ΑΔΕ Λάρνακας και άλλων υπηρεσιών της Δύναμης , ενώ η διαδικασία που ήταν ορισμένη για τις 9 το πρωί άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση.

Αρχικά εισήλθαν στην αίθουσα συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών οι τρεις κατηγορούμενοι και στη συνέχεια μπήκε η Σοφία Γρηγορίου η οποία φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο Μιχάλης Πικής συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου, ζήτησε χρόνο προκειμένου να μελετήσει τους ισχυρισμούς της Σοφίας Γρηγορίου και να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή και έτσι επόμενη δικάσιμος ορίστηκε η 10η Απριλίου 2016 στις 09:00 το πρωί.

Πηγή: ΚΥΠΕ