“Κλείδωσε” την κορυφή ο Απόλλωνας

a 160
a 3443

Ουσιαστικός και ανώτερος στο γήπεδο ο Απόλλωνας κέρδισε καθαρά 2-0 τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι του Σαββάτου και συνεχίζει την πορεία του στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ο Σανγκόι αυτή τη φορά έγινε δημιουργός και έδωσε τα γκολ που πέτυχαν Παπουλής και Γκουγιόν.

Α’ Μέρος
Δεν εντυπωσίασε κάποια από τις δυο ομάδες με το θέαμα που παρουσίασε στο πρώτο μέρος, αφού ελάχιστες ήταν οι πραγματικά αξιόλογες φάσεις που δημιούργησαν. Τις περισσότερες φορές τα τελειώματα ήταν «χλυαρά» και οι Πάρντο, Βάλε δεν είχαν πρόβλημα να καθαρίσουν τις φάσεις. Καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος αυτή στο 36’ όπου ο Βασιλείου έκανε τη σέντρα με τον Παπουλή να πιάνει την κεφαλιά μόλις άουτ. Ο ΑΠΟΕΛ είχε με το μέρος του την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να την μετατρέψει σε καλές φάσεις.

Β’ Μέρος
Με διακοπή ελέω φωτοβολίδων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλωνα ακολούθως να δείχνει πιο ορεξάτος και να μετρά ένα σουτ του Μεριέμ που μάζεψε ο Πάρντο. Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε με μια καλή κεφαλιά του Μπούντιμιρ στο 59’ και κέρδισε κάποια κόρνερ αλλά αυτά του βγήκαν… ξινά. Αυτό γιατί στο 62’ σε ένα από αυτά ο Απόλλωνας έκλεψε και αφού ο Σανγκόι κάλυψε το γήπεδο έδωσε στον Παπουλή κι αυτός με μια ντρίμπλα έκανε το πλασέ με τον Πάρντο να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Για τον ΑΠΟΕΛ ήταν σαν να έσβησαν τα φώτα μετά το γκολ αφού δεν μπόρεσε να απειλήσει στο γήπεδο και μοιραία κινδύνευε να δεχθεί και δεύτερο. Κάτι που έγινε στο 82’ με τον Σανγκόι και πάλι δημιουργό και τον Γκουγιόν εκτελεστή. Γκολ που σκότωσε εντελώς τον αγώνα.

Απόλλων(Χριστοφόρου): Βάλε, Στυλιανού, Βασιλείου, Μερκής, Καρυπίδης, Χαμντανί, Γκουγιόν(87’ Γκιγκόριε), Μεριέμ, Παπουλής, Σανγκόι, Γκαρσία.

ΑΠΟΕΛ (Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Μπόρδα(76’ Γκονσάλβες), Αμορίν, Μοράις, Βινίσιους, Μαντούκα(82’ Μπενασούρ), Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Σιέρινταν(46’ Μπούντιμιρ)

Πηγή: 24Sports