Τι θα διαβάσετε στις κυπριακές εφημερίδες της Πέμπτης

2011 11 10 08 23 47 ac2a3588f6ce4688a0cd31a79b2d0f7b Ειδήσεις
Το πρωτοσέλιδο του «Φ».

Η κατάσταση στην Ελλάδα μετά την αποτυχία σχηματισμού Κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία και η λειτουργία γαλλο-κυπριακού σχολείου στην Κύπρο το Σεπτέμβριο του 2012 είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες… Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Σχέδιο Β μετά το μπαϊράμι», αναφέρει ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συζητήσει και θα διαμορφώσει σχέδιο Β, τρία και πλέον χρόνια μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων και λίγο πριν η παρούσα διαδικασία και τακτική στο Κυπριακό καταρρεύσει. Το θέμα τέθηκε εκ νέου χθες στο Εθνικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος φαίνεται να συναινεί με τη συζήτηση αυτή, η οποία ωστόσο, αναμένεται να αρχίσει μετά τη νέα τριμερή, που χρονικά τοποθετείται τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης:
Έντονες διεργασίες: Πολιτικά παίγνια εις βάρος της Ελλάδας.
Θα σάπιζαν στο ξύλο τον πρέσβη του Κατάρ: Πήγε με την οικογένειά του στη Λάρα και νόμισαν ότι ήταν κλέφτες ελιών.
Τρίτο πακέτο: Τα μέτρα της οικονομίας ξανά σε θολό τοπίο.
Πολιτική: Βλέπουν πρόοδο και επίλυση…
Κοινωνία: €10 για άμυνα και €1,2 εκατ. για Λέσχη.
Συμφωνία: Σε δέκα μήνες ανοίγει σχολείο Κύπρου – Γαλλίας.
Ρεύμα: €24,4 εκατ. για να γλυτώσουμε μπλακ-άουτ.
Έκθεση τρόμου: Δεν κάνει πίσω το Ιράν, έρχονται νέες κυρώσεις.
Κόσμος: Πέφτει η αυλαία για τον Καβαλιέρε.

Διαβάστε σήμερα στο «Goal News»:
Καρέ του πάγκου: Παπαβασιλείου, Γιάνας, Αναστασιάδης και Πολυβίου τα τέσσερα ονόματα που παίζουν έντονα για τον πάγκο του Απόλλωνα.
Καλό ταξίδι, δάσκαλε: Ο Ιόντσο Άρσοφ, ο προπονητής των τίτλων με την Ομόνοια έφυγε στα 82 του χρόνια.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Όλα (ξανά) στον αέρα…», αναφέρει πως ναυάγησε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και η ανακοίνωση του νέου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα και ότι επανέρχεται το σενάριο του Λ. Παπαδήμου. Αλλού αναφέρει πως ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος όρισε ερευνώντα λειτουργό για να προβεί σε αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα για τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον γυναικολόγου που κρατείται από την Αστυνομία.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Για γέλια και κλάματα» πως ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο πλήρους οικονομικής αποσταθεροποίησης και πολιτικής ακυβερνησίας, με κίνδυνο να συμπαρασύρει όλη την ευρωζώνη, τα πολιτικά κόμματα στην Αθήνα παίζουν πολιτικά παιγνίδια και παρατείνουν την κρίση. Αλλού γράφει ότι «Μας στήνουν στον τοίχο στις Βρυξέλλες και στη Νέα Υόρκη», ενώ κάνει λόγο και για πλεκτάνη σε βάρος της Κύπρου. Αναφέρει επίσης πως ο Βρετανός ΥΠΕΞ και ο Γάλλος ΥΠΑΜ εξέφρασαν τη στήριξή τους, τόσο στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού όσο και στο θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Σε τέσσερις άξονες το νέο πακέτο μέτρων», αναφέρει πως μέτρα που αγγίζουν από εκατομμυριούχους μέχρι και υψηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων που αναμένεται να εξαγγείλει σύντομα η Κυβέρνηση, με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, την τόνωση της ανάπτυξης και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Αλλού αναφέρει πως ψηφίζονται τα νομοσχέδια για τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο «Καταρρέουν οι συνομιλίες για συνασπισμό στην Ελλάδα» αναφέρει πως η συμφωνία για δημιουργία Κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα κατέρρευσαν χθες καθώς η χώρα οδηγείται σε μια οικονομική άβυσσο. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως το Σεπτέμβριο του 2012 θα λειτουργήσει το γαλλο-κυπριακό σχολείο στην Κύπρο, στο χώρο όπου στεγαζόταν το παλιά το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Πηγή: ΚΥΠΕ