Έβαλε στόχο με το αυτοκίνητο του, τον ίδιο του το θείο

Λευκωσία: Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες στενά συγγενικά πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα λόγω οικογενειακών διαφορών.

Μια τέτοια περίπτωση έφτασε στο ποινικό δικαστήριο με κατηγορούμενο τον αδελφότεκνο και παραπονούμενο τον θείο του. Μάλιστα, η υπόθεση έφτασε μέχρι και το Εφετείο, όπου ο καταδικασθείς επιδίωξε την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Εφετείου «ήταν κοινώς αποδεκτό ότι ο εφεσείων είναι ανεψιός -από την πλευρά του πατέρα του- του παραπονούμενου και μεταξύ των οικογενειών των δύο αυτών προσώπων υπάρχουν οικονομικές διαφορές για τις οποίες εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας».

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το πρωί της 28ης Ιουνίου του 2012 ο παραπονούμενος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον κύριο δρόμο Βασιλικού-Ζυγίου και ο αδελφότεκνός του το αυτοκίνητό του από την αντίθετη κατεύθυνση.

 Σύμφωνα με την εκδοχή του παραπονούμενου, την οποία επιβεβαίωσε με τη μαρτυρία του ο συνοδηγός του, ενώ οδηγούσε κανονικά το αυτοκίνητο του στην αριστερή πλευρά του δρόμου με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων, αντιλήφθηκε από απόσταση περίπου 50 περίπου μέτρων τον γιο του αδελφού του να οδηγεί το αυτοκίνητο του στη λανθασμένη λωρίδα και να κατευθύνεται κατά πάνω του.

Προκειμένου να αποφευχθεί η μεταξύ τους σύγκρουση, ελάττωσε ταχύτητα, πλην όμως ο αδελφότεκνός του συνέχισε να κατευθύνεται κατά πάνω του και όταν τον πλησίασε έκανε απότομο ελιγμό και επανήλθε στη λωρίδα του.

Ο παραπονούμενος απευθύνθηκε μέσω κοινού φίλου στον αδελφό του και πατέρα του νεαρού για να τον συνετίσει, αλλά η αντίδραση του αδελφού του ήταν «καλά να του κάμει».

Ενώπιον της Αστυνομίας ο αδελφότεκνος υποστήριξε ότι η εναντίον του καταγγελία ήταν ψευδής και την απέδωσε στις οικονομικές διαφορές που είχε η οικογένεια του παραπονούμενου με τη δική του οικογένεια. Ο κατηγορούμενος δεν έπεισε το Δικαστήριο το οποίο τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο.

Το Εφετείο εξετάζοντας την έφεση δεν διαπίστωσε οποιοδήποτε σφάλμα στην πρωτόδικη απόφαση με αποτέλεσμα να απορρίψει την έφεση και να επικυρώσει την καταδικαστική απόφαση.

 Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Ροη Ειδησεων

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σε κρίσιμη κατάσταση 52χρονος μετά από τροχαίο

Σε νέα οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα στην επαρχία Αμμοχώστου, τραυματίστηκε σοβαρά 52χρονος.…

10 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΥΚΑΦ: Φιλανθρωπική εκδήλωση “Ποδηλατώ για τη ζωή”

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ διοργανώνει τη φιλανθρωπική εκδήλωση "Ποδηλατώ για τη ζωή" και σας προσκαλεί να λάβετε…

10 Μαΐου, 2024

Eurovision: Στον τελικό το Σάββατο το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι – Οι καλύτερες στιγμές στον β’ ημιτελικό

Η Μαρίνα Σάττι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με μία εντυπωσιακή εμφάνιση προκρίθηκε στον τελικό της…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με ψευδογιατρό – Απέσπασε 650 ευρώ από 83χρονη

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε στην απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, από επιτήδειους οι…

10 Μαΐου, 2024

Δεν φεύγει η σκόνη – Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά…

10 Μαΐου, 2024

Δημοτικές εκλογές: Το “έλα να δεις” στο στούντιο του ΡΙΚ για νέο Δήμο Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στο debate στο στούντιο του ΡΙΚ για τον νέο…

9 Μαΐου, 2024