Ζητούν ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών παραλίας

a 54 Ειδήσεις
a 5732 Ειδήσεις

Ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών παραλίας (προσφορά υπηρεσιών κρεβατιών παραλίας και ομπρελών) σε όλες τις παραλίες της Κύπρου ζητούν με κοινή ανακοίνωση οι σύνδεσμοι ΣΤΕΚ, ΠΑΣΥΞΕ και ACTA, χαρακτηρίζοντάς το “θέμα ψηλής προτεραιότητας που χρήζει άμεσης προσοχής από τους ιθύνοντες”.

Οι σύνδεσμοι αναφέρουν ότι η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός βασίζεται κυρίως στο προϊόν “ήλιος και θάλασσα” και η κατάσταση που επικρατεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι “απαράδεκτη και οι υπηρεσίες που παρέχονται στον ντόπιο και ξένο τουρίστα είναι κάκιστης ποιότητας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι “από τον καιρό που αφαιρέθηκε το δικαίωμα προτεραιότητας στα παραλιακά ξενοδοχεία για τη διεκδίκηση, μέσω προσφορών, της παροχής υπηρεσιών και διευκολύνσεων παραλίας μπροστά από τα καταλύματά τους, η ποιότητα των εν λόγω υπηρεσιών και διευκολύνσεων κατρακύλησε και υποβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό”. Τίθεται ακόμη ως παράδειγμα, η πρόσφατη περίπτωση υπεξαίρεσης χρημάτων στις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου.

Οι σύνδεσμοι καλούν τις αρμόδιες αρχές να δράσουν έγκαιρα και εισηγούνται τον καθορισμό κοινής χρέωσης που θα αφορά την προσφορά υπηρεσιών παραλίας μπροστά από ξενοδοχεία, “δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ξενοδόχους που ενδιαφέρονται να διεκδικούν την εκμετάλλευση των τμημάτων παραλίας που βρίσκονται μπροστά από τα συγκεκριμένα παραλιακά ξενοδοχεία και νοουμένου ότι διασφαλίζονται ψηλά πρότυπα και προδιαγραφές ποιότητας για τις εν λόγω υπηρεσίες”.

Αντρέας Πιερή/ΑΛΗΘΕΙΑ