Δεν “μίλησε” η νεκτροτομή του απανθρακωμένου πτώματος

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 02 132C23.12.23 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 02 132C23.12.23 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν τα αίτια θανάτου του προσώπου, που εντοπίστηκε απανθρακωμένο την Κυριακή (13/02) στο Παραλίμνι, σε αυτοκίνητο που οδηγείτο από 77χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος διέμενε για χρόνια στη Βρετανία και το τελευταίο διάστημα έμενε στον Πρωταρά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα που διενήργησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας τη πολύωρη νεκροτομή επί του απανθρακωμένου πτώματος, «θα αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων, προκειμένου να εντοπιστεί κατά πόσον προηγήθηκαν στη σορό οι κακώσεις από το τροχαίο δυστύχημα και μετά η απανθράκωση ή το αντίστροφο». Πρόσθεσε ότι αναμένονται και οι εξετάσεις DNA προκειμένου να προσδιοριστεί η ταυτότητα του θύματος.

Εξάλλου όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου, «τα τεκμήρια που έχει συλλέξει η Αστυνομία από τη σκηνή του εμπρησμού του καταστήματος ενοικιάσεως μοτοσικλετών στο Πρωταρά και από το τροχαίο δυστύχημα στο Παραλίμνι” έχουν σταλεί για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Πρόσθεσε ότι «η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η υπόθεση του εμπρησμού του καταστήματος στο Πρωταρά και το οδικό δυστύχημα στο Παραλίμνι να συνδέονται. Στο παρόν στάδιο ύστερα από τον εντοπισμό του απανθρακωμένου πτώματος στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως, η Αστυνομία διερευνά υπόθεση αφύσικου θανάτου».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, 20 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, εξερράγη πυρκαγιά σε κατάστημα ενοικιάσεως μοτοσικλετών στον Πρωταρά, ιδιοκτησίας 46χρονου.

Η φωτιά κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου κα του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου μετέβησαν στη σκηνή όπου από προκαταρκτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι η φωτιά στο κατάστημα τέθηκε κακόβουλα.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ακόμα ότι οι άγνωστοι ή ο άγνωστος που έβαλαν φωτιά στο υποστατικό, είχαν παραβιάσει το κατάστημα ενώ υπήρχε έντονη μυρωδιά εύφλεκτων υλικών, (βενζίνης). Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του υποστατικού το κατάστημα δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη ενώ οι ζημιές στο κατάστημα δεν έχουν ακόμα υπολογιστεί.

Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο υποστατικό στον Πρωταρά, στην οδό Αδαμάντιου Κοραή παρά την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, σύμφωνα με μαρτυρία πολίτη, όχημα που κινείτο στο δρόμο ανεφλέγη εν κινήσει, προσέκρουσε σε περιτείχισμα οικίας και ακινητοποιήθηκε ακριβώς απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Αστυνομικοί που προσέτρεξαν αμέσως με πυροσβεστήρες για κατάσβεση της πυρκαγιάς εντόπισαν μέσα στο όχημα απανθρακωμένη σορό, που εκ πρώτης όψεως ανήκει σε 77χρονο Ε/κ, κάτοχο βρετανικής υπηκοότητας που επαναπατρίστηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το αυτοκίνητο ενοικιάσεως που κάηκε στο δυστύχημα, ενοικιάστηκε από τον 77χρονο, ενώ αιτία της εν κινήσει ανάφλεξης του, ήταν η διαρροή βενζίνης που επισυνέβη για κάποιο λόγο στο εσωτερικό του, ενώ βρισκόταν σε κίνηση και ενώ ο οδηγός πριν την πρόσκρουση φαίνεται ότι προσπαθούσε να κατασβέσει.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του υποστατικού ενοικίασης μοτοσικλετών στον Πρωταρά και ο κατά πάσα πιθανότητα 77χρονος οδηγός του οχήματος ενοικιάσεως που κάηκε στο Παραλίμνι, όπως κατέθεσε ήδη ο πρώτος στην Αστυνομία, είναι γνωστοί και πρόσφατα είχαν κάποια παρεξήγηση, για ασήμαντη αιτία.

Ωστόσο, η Αστυνομία θα είναι σε θέση να δώσει ο περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση αύριο Δευτέρα, μετά την νεκροψία στη σορό του θύματος που βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητο που κάηκε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.

Από το μεσημέρι η Αστυνομία σχετικά με τον εντοπισμό του απανθρακωμένου πτώματος σε αυτοκίνητο το οποίο πήρε φωτιά. είχε δηλώσει ότι διερευνά υπόθεση αφύσικου θανάτου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου «η Αστυνομία «εξετάζει υπόθεση αφύσικου θανάτου τα αίτια του οποίου διερευνώνται. Στη σκηνή μετέβησαν και σήμερα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΤΑΕ Αμμοχώστου και ύστερα από έρευνες και εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του 77χρονου δεν προήλθε από τη σύγκρουση του αυτοκινήτου στο περιτοίχισμα οικίας ενώ αυτό κινείτο στην Οδό Κοραή στο Παραλίμνι».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου «υπάρχει μαρτυρία από συγκεκριμένο άτομο που ακολουθούσε το όχημα του 77χρονου, σύμφωνα με την οποία η πυρκαγιά στο αυτοκίνητο είχε ξεσπάσει περίπου 500 μέτρα πριν αυτό συγκρουστεί στο περιτοίχισμα της οικίας σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα».

Φαίνεται συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου, ότι ο 77χρονος προσπάθησε να σβήσει μόνος του την πυρκαγιά με αποτέλεσμα, να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, να συγκρουστεί στο περιτοίχισμα οικίας και να αναζωπυρωθεί η φωτιά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι η ταυτότητα του νεκρού θα διαπιστωθεί από εξετάσεις DNA.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 77χρονου θα εξακριβωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού του, αύριο στις 11 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Φιλελεύθερος