Το Ιράν θα μπορούσε να χτυπήσει τις βάσεις στην Κύπρο

a 7713 Ειδήσεις
a 7713 ΕιδήσειςΟ Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών Αλιστερ Μπερτ, καταθέτοντας ενώπιον ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Λόρδων σχετικά για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προειδοποίησε ότι η χώρα ήδη διαθέτει όπλα, που θα μπορούσαν να πλήξουν βρετανικές δυνάμεις στη Κύπρο και το Αφγανιστάν, ενώ τώρα επιδιώκει την απόκτηση πυραύλου ικανού να πλήξει την Ευρώπη… 

Το Ιράν, πρόσθεσε, ήδη διαθέτει τη μεγαλύτερη δύναμη βαλλιστικών πυραύλων στη Μέση Ανατολή με 200-300 πυραύλους μέσου βεληνεκούς περιλαμβανομένου του Shabab 3 που έχει δοκιμαστεί για να πλήττει στόχους σε απόσταση 2000 χιλιομέτρων.

Οι βρετανικές δυνάμεις στη Κύπρο και το Αφγανιστάν εμπίπτουν μέσα σ’ αυτή την απόσταση μαζί με το Ισραήλ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Το Ιράν φιλοδοξεί ακόμη να διευρύνει το βεληνεκές των πυραύλων του, που θα του έδινε τη δυνατότητα να πλήξει και ευρωπαϊκές χώρες. Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέληξε, βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανή τρομοκρατική δραστηριότητα Ιρανών πρακτόρων εναντίον βρετανικών στόχων.

Κάλεσε δε την Τεχεράνη να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και να αποδείξει ότι δεν επιθυμεί την απόκτηση πυρηνικής βόμβας.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ