“Έφυγε” ο ζωγράφος Ερωτόκριτος

a 47 Ειδήσεις
a 3839 Ειδήσεις

Φτωχότερη η Κυπριακή Τέχνη. Σε ηλικία 65 ετών προδόθηκε από την Καρδιά του ο γνωστός Κύπριος Ζωγράφος Γιώργος Ερωτόκριτος.

Ο Ζωγράφος ήταν 65 ετών και γεννήθηκε στη Λάμπουσα το 1948.

Σπούδασε στην Αθήνα και το Λονδίνο και αφού εργάστηκε στο εξωτερικό το 1980 επέστρεψε στην Κύπρο και εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό.

Παρουσίασε τα έργα του σε δεκάδες ατομικές εκθέσεις αλλά και συμμετείχε συχνά σε ομαδικές εκθέσεις ζωγράφων στο εξωτερικό. Το 1996 ο γνωστό οίκος Fabergé τον επέλεξε –ως πρώτο καλλιτέχνη εντός του εργαστηρίου του- να φιλοτεχνήσει μια σειρά από τα ονομαστά αυγά.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τη θλίψη του, για τον αδόκητο θάνατο του ζωγράφου Γιώργου Ερωτόκριτου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Ερωτόκριτος γεννήθηκε στη Λάμπουσα το 1948 και σπούδασε στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Με το πέρας των σπουδών του επέστρεψε στην Αθήνα για να εργαστεί, παρακολουθώντας, ταυτόχρονα, μαθήματα συντήρησης και ξυλογλυπτικής.

Από το 1980 ζούσε στη Λεμεσό, διατηρώντας, παράλληλα, μιαν αξιοζήλευτη διεθνή παρουσία με αποκορύφωμα τη συνεργασία του, το 1996, με τον οίκο Fabergé.

Εξέθεσε τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό (Ολλανδία, Γαλλία, Η.Π.Α., Ελλάδα, Βέλγιο), ενώ υπήρξε ο πρώτος καλλιτέχνης ο οποίος παρουσίασε δουλειά του στα κυπριακά αεροδρόμια.

Ο Γιώργος Ερωτόκριτος κατόρθωσε να οριοθετήσει το δικό του προσωπικό και ευδιάκριτο στίγμα στη σύγχρονη κυπριακή εικαστική σκηνή αναπτύσσοντας ένα εντελώς ιδιαίτερο μορφοπλαστικό λεξιλόγιο, όπου μυθικά όντα της λαϊκής παράδοσης συνυπάρχουν αρμονικά με χαρακτηριστικούς τύπους της βυζαντινής εικονογραφίας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει στους οικείους του εκλιπόντος δημιουργού τα θερμά του συλλυπητήρια, ενώ στην κηδεία θα κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτσμού Κυριάκου Κενεβέζου.

a 46 Ειδήσεις