Συνέχεια αποκαλύψεων! Εντολές για εκτέλεση του Μπουρέλι μετά το φονικό

CEB1 11 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 1345 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης

Όλο ένα και αυξάνονται οι αποκαλύψεις γύρω από τους δράστες του μακελειού της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε την 23η Ιουνίου οπόταν πληρωμένοι δολοφόνοι σκότωσαν εν ψυχρώ τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, ένα αστυνομικό και την σύζυγο του.

«Κλειδί» στην όλη υπόθεση θεωρείται η κατάθεση του κατηγορούμενου Χαράλαμπου Ανδρέου, οδηγού των εκτελεστών, ο οποίος μετά τη σύλληψη του ομολόγησε τα πάντα και «έδειξε» τους υπόλοιπους υπόπτους αποκαλύπτοντας το ρόλο του κάθε ενός στο στυγερό έγκλημα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του, μέρος της οποίας αποκαλύφθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου όπου οδηγήθηκαν οι 6 κατηγορούμενοι για να ακούσουν την απόφαση σε σχέση με την κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης, ο 32χρονος μίλησε για οδηγίες που δόθηκαν αναφορικά με τον Αλβανό καταζητούμενο Άλεξ Μπουρέλι.

Όπως ισχυρίστηκε ο νεαρός, ο κατηγορούμενος Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης, μετά τη φυγάδευση του εκτελεστή στη Λεμεσό, του έδωσε εντολές όπως εντοπίσει ξανά τα ίχνη του. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του 32χρονου Ανδρέου, σκοπός ήταν να δολοφονηθεί ο Μπουρέλι υπό το φόβο να μην εντοπιστεί από την αστυνομία και «ανοίξει» το στόμα του.

Αναφορά σε ηθικούς αυτουργούς…

Επίσης υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου έγινε λόγος για ηθικούς αυτουργούς και συγκεκριμένα για 2 ηχηρά πρόσωπα από τη Λευκωσία τα οποία ενδεχομένως να κρύβονται πίσω από τον Μπένη, ο οποίος έδινε τις εντολές σε όλους τους εμπλεκόμενους στο φονικό.

Συγκεκριμένα ο 32χρονος ανέφερε στην κατάθεση του πως πιστεύει, ότι πίσω από το στυγερό έγκλημα, κρύβονται αυτά τα δυο πρόσωπα, τα οποία κατονομάστηκαν από το δικαστή, ενώ στους αναφερόμενους μίλησε και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης που όπως διαπιστώθηκε ήταν ο πρώτος στόχος πριν το Φάνο.

Ο Μαυρομιχάλης όταν κλήθηκε για κατάθεση μετά την παραδοχή του 32χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Μπένης ήθελε να εκτελέσουν τόσο το Αλεξούι όσο και άλλους 2 «δικούς» του, ανέφερε στους ανακριτές ότι τα δυο συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν διαφορές με τον Φάνο ενώ το θύμα πίστευε ότι αυτοί είχαν δώσει τις εντολές για τη δολοφονία του πατέρα του και όχι μόνο.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι πριν την κατάθεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη η αστυνομία διενήργησε έρευνες στην οικία του ενός εκ των δυο προσώπων που κατονομάστηκαν ως πιθανοί ηθικοί αυτουργοί.

Επίσης, ο δικαστής αναφέρθηκε σε δυο μαρτυρίες που κάνουν λόγο και για τρίτο εκτελεστή.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ