Με τη ρωσική πόλη Γκελεντζίκ αδελφοποιήθηκε η Αγία Νάπα

Υπογράφηκε to βράδυ του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια του προγράμματος της 2ης ημέρας του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας ,το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Αγίας Νάπας και της πόλης Γκελεντζίκ Ρωσίας.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ενώπιον του Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο κ. Στάνισλαβ Οσάτσι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος και η Α΄ Αντιδήμαρχος του Γκελεντζίκ κυρία Τατιάνα Κωνσταντίνοβα.

Στο χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ρωσίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μία ακόμη ρωσική πόλη πέρα από το Μεταλλοστρόϋ Αγίας Πετρούπολης και το Ιβάνοβο αδελφοποιείται με την Αγία Νάπα καθώς και τη σιγουριά του ότι θα υπάρξει αγαστή συνεργασία πάνω σε όλους τους τομείς προς όφελος των δύο πόλεων και των κατοίκων τους.

Ιστορική στιγμή για την Αγία Νάπα και τους δημότες χαρακτήρισε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος την αδελφοποίηση με την πόλη Γκελεντζίκ αφού θεωρείται όπως ανάφερε στην ομιλία του ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά θέρετρα της Ρωσίας, το οποίο φιλοξενεί εκατομμύρια τουρίστες ετησίως και το οποίο εντυπωσιάζει με τις υποδομές του, την ομορφιά του, τη φιλοξενία του, τα δεκάδες θεματικά του πάρκα, τις παραλίες του αλλά και για το έντονο ελληνικό στοιχείο.

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ευχή για ότι καλύτερο σε αυτή τη νέα συνεργασία όπως επίσης και τη βεβαιότητά του ότι η αδελφοποίηση θα είναι αποτελεσματική, παραγωγική, διαχρονική και τα οφέλη της θα τα απολαμβάνουν οι επερχόμενες γενεές.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόξενο της Κύπρου στο Κρασνοντάρ κύριο Νίκο Βασιλείου που χάρη της δικής του πρωτοβουλία έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί η Α΄ Φάση Αδελφοποίησης.

Από τη δικής της πλευρά η κυρία Τατιάνα Κωνσταντίνοβα χαιρέτισε τη σύναψη στενών σχέσεων και συνεργασίας με την Αγία Νάπα, «μία πόλη όπως σημείωσε «μας ενώνουν πολλά κοινά στοιχεία, τονίζοντας παράλληλα ότι στην πορεία θα αποδειχθεί ότι η αδελφοποίηση δεν θα παραμείνει στα χαρτιά αλλά θα πετύχει τους σκοπούς και τους στόχους της».

SotiraNews

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024