Αβέρωφ: Ο Συλικιώτης διαχειρίζεται το φυσικό αέριο ως κομματικό αμπελοχώραφο

a 59 Ειδήσεις
a 5214 Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης, διαχειρίζεται τον εθνικό πλούτο της Κύπρου, το φυσικό αέριο, που είναι “το μόνο αποκούμπι που έμεινε, ως κομματικό του αμπελοχώραφο”, δηλώνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου.

“Ερωτούμε ξανά και οφείλει και υποχρεούται να απαντήσει”, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Νεοφύτου, ερωτώντας τον Υπουργό Εμπορίου “πως είναι δυνατόν, πριν μερικές εβδομάδες, επικαλούμενος λόγους εθνικού συμφέροντος και ασφάλειας, να απέκλειε για το οικόπεδο 9 την πρώτη σε αξιολόγηση κοινοπραξία και, αφού υποσκέλισε τη δεύτερη και την τρίτη, να ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την τέταρτη;”

“Για να ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες ότι τερματίζει τις διαπραγματεύσεις με την τέταρτη κοινοπραξία και πως ξεκινά διαπραγματεύσεις με αυτούς που είχε αποκλείσει για σκοπούς δημόσιου συμφέροντος και, επιπροσθέτως, να κατακυρώνει επιπρόσθετο οικόπεδο στην εταιρεία, με την οποία τερμάτισε διαπραγματεύσεις για το οικόπεδο 9″, συνεχίζει ο κ. Νεοφύτου.

“Όσο για τις πολυδιαφημιζόμενες επενδύσεις από το Κατάρ και στο αεροδρόμιο, καλά κάνει ο κ. Συλικιώτης που θυμίζει τα επενδυτικά τους πυροτεχνήματα”, δηλώνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.