Συνεχίστηκε η δίκη για το φονικό στην Αγία Νάπα

Με την κατάθεση του Σταύρου Βασιλείου, πρώτου μάρτυρα κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, η δίκη των δύο Ελλαδιτών Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, παράνομης μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β τύπου Γκλογκ και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέας Αριστείδης κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου δύο ψηφιακούς δίσκους με οπτικό υλικό που λήφθηκε από το αεροδρόμιο Λάρνακας στα οποία απεικονίζονται οι δύο κατηγορούμενοι.

Ο κ. Αριστείδης ζήτησε επίσης από το Κακουργιοδικείο όπως τοποθετηθούν στην αίθουσα δύο τηλεοράσεις πλάσμα 50 ιντσών προκειμένου να προβληθούν τα βίντεο – τεκμήρια της υπόθεσης. Ζήτησε επίσης από τους δικαστικούς υπαλλήλους όπως μετρήσουν τις διαστάσεις των παραθύρων της αίθουσας για να αγοραστούν μαύρα πανιά προκειμένου να τοποθετηθούν στα παράθυρα ώστε να γίνονται οι προβολές των βίντεο. Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή το οπτικοακουστικό υλικό που θα παρουσιαστεί ανέρχεται στις 120 ώρες.

Ακολούθησε η κατάθεση του 1ου μάρτυρα Κατηγορίας Αστυφύλακα Σταύρου Βασιλείου που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου τεκμηρίων για την υπόθεση. Ενώπιον του Δικαστηρίου κατατέθηκε η αποτελούμενη από 35 σελίδες κατάθεση του Βασιλείου στην οποία περιλαμβάνονται τα τεκμήρια που έχουν ληφθεί από την περιοχή του φόνου και παρουσιάστηκαν σήμερα. Ο κ. Βασιλείου κατέθεσε επίσης ψηφιακούς δίσκους με υλικό που λήφθηκε από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καταστημάτων και μπυραριών που βρίσκονται πλησίον της σκηνής του φόνου, ακόμα και από το Κατηχητικό Σχολείο της Εκκλησίας της Αγίας Νάπας.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου ως δεύτερος μάρτυρας Κατηγορίας, ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ωστόσο λόγω του προχωρημένου της ώρας, ορίστηκε να καταθέσει στην επόμενη δικάσιμο που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 30η Μαΐου στις 11.30 το πρωί.

Σημειώνεται ότι και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας τόσο κατά τη μεταφορά των δύο Ελλαδιτών όσο και εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου ήταν δρακόντεια. Οι δύο Ελλαδίτες μεταφέρθηκαν με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, ενώ από έλεγχο πέρασαν όλοι όσοι εισήλθαν στην αίθουσα του δικαστηρίου περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής όρισε ως επόμενες δικασίμους για τον μήνα Ιούνιο τις ακόλουθες ημερομηνίες: 3, 4, 6, 10, 17 και 21.

Σημειώνεται ότι οι δύο Ελλαδίτες που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα της επαρχίας Αμμοχώστου, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη, Μάριου Καραολή, Γιώργου Γεωργίου, Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα.

Επίσης κατηγορήθηκαν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, άγνωστοι σκότωσαν εν ψυχρώ πέντε άτομα, δύο από τη Λευκωσία, τους Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριο Καραολή 28 ετών, τον Γιώργο Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και τους Ρουμάνους Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών. Οι τέσσερις από τους νεκρούς εργάζονταν ως φρουροί επιχειρηματία της επαρχίας Αμμοχώστου που ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πραγματικός στόχος των δραστών.

Ροη Ειδησεων

Κίνημα Κυνηγών για Eurovision: “Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο”

Τον αποτροπιασμό και την δυσαρέσκειά του εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών…

11 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Διοργανώθηκε θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι για παιδιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στο Παραδοσιακό Σπίτι Δήμου Παραλιμνίου το πρώτο…

11 Μαΐου, 2024

Στην Κύπρο για νέα επίσκεψη εργασίας ο εισηγητής για Αμμόχωστο στην ΚΣΣΕ

Ο Εισηγητής της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Kοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης…

11 Μαΐου, 2024

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56…

10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο…

10 Μαΐου, 2024