Κατά της συμφωνίας με την ΚΟΠ δηλώνει ο Ντ. Έρογλου

Λίγες μόνο ώρες φαίνεται πως διήρκησε το ειδύλλιο της ένωσης τουρκοκυπριακών σωματείων με την ΚΟΠ. Ο πρόεδρος της φερόμενης ως ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των κατεχομένων, Χασάν Σέρτογλου, παρά το ότι υπέγραψε την συμφωνία, έκανε στροφή 180 μοιρών λέγοντας ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να κατατεθεί για τελική έγκριση από τη συνέλευση της ψευδοομοσπονδίας.

Ακόμη προκλητικότερος ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος σε γραπτή του ανακοίνωση εμφανίζεται πεπεισμένος ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούν να υπάγονται κάτω από την «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Χθες, ο Χασάν Σέρτογλου πήγε στη Ζυρίχη, συναντήθηκε με αξιωματούχους της ΚΟΠ στην παρουσία του προέδρου της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ και του προέδρου της UEFA, Μισιέλ Πλατίνι, υπέγραψε τη συμφωνία προσωρινής διευθέτησης για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο και ύστερα από λίγες ώρες αργότερα, τίναξε όλη την προσπάθεια στον αέρα!

Ο Σέρτογλου έκανε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας και των κατεχομένων αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν αποδέχεται τη συμφωνία που υπέγραψε! Ισχυρίστηκε ότι οι ισχυροί αξιωματούχοι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ δεν συμπεριέλαβαν στη συμφωνία τις θέσεις των Τουρκοκυπρίων.

Ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να κατατεθεί για τελική έγκριση από τη συνέλευση της ψευδοομοσπονδίας των κατεχομένων. Ο Σέρτογλου υποστήριξε επίσης ότι η τελική συμφωνία πολύ δύσκολα θα βελτιωθεί. «Όπως έχουν τα πράγματα, το κείμενο δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Sentragoal.com.cy επικοινώνησε με αξιωματούχους της ΚΟΠ, οι οποίοι δήλωσαν έκπληξη και άγνοια για την στροφή 180 μοιρών του προέδρου της ψευδοομοσπονδίας των κατεχομένων.

Έρογλου: Οι Τ/κ δεν θα δεχτούν να υπάγονται κάτω από την «ε/κ διοίκηση»
Πεπεισμένος ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούν να υπάγονται κάτω από την «ε/κ διοίκηση» -όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία- δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, σχολιάζοντας τη συμφωνία της Ζυρίχης για το ποδόσφαιρο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Έρογλου εξέδωσε γραπτή δήλωση για το θέμα αναφέροντας ότι σύντομα θα προβεί σε λεπτομερή ανασκόπηση της κατάστασης αφού προηγουμένως ενημερωθεί για όλες τις πτυχές της συμφωνίας ΚΟΠ και της λεγόμενης τ/κ Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (KTFF) από τον πρόεδρό της Χασάν Σέρτογλου.

Σημείωσε πάντως ότι, αν η κατάσταση έχει όπως την περιγράφει ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της ΚΟΠ, τότε σίγουρα δεν πρόκειται για θετική εξέλιξη για το ψευδοκράτος και τους Τ/κ.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι είχε συστήσει στον Σέρτογλου πριν τη μετάβασή του στη Ζυρίχη να επιδείξει ευαισθησία στο θέμα και να λάβει κάποια στοιχεία υπόψη του, προσθέτοντας ότι δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα και ότι έμαθε τις λεπτομέρειες από τον Τύπο.

Ανέφερε ότι ο Σέρτογλου υπέγραφε ένα κείμενο όμως, σύμφωνα με τον Έρογλου, το βρίσκει απαράδεκτο και ότι τελική απόφαση για το θέμα θα ληφθεί σε γενική συνέλευση της φερόμενης ως ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των κατεχομένων.

Σύμφωνα με τον Ερογλου, οι Τ/κ έχουν δίκαιο, πρέπει η νεολαία να έχει πρόσβαση στον έξω κόσμο και να μην υπόκειται σε αθλητικά «εμπάργκο», προσθέτοντας όμως ότι η οδός για να γίνει αυτό και να ξεπεραστούν τα εμπόδια δεν είναι μέσω της «ε/κ διοίκησης» όπως είπε.

Ο Έρογλου ανέφερε ακόμη ότι έχει πίστη στο ποδόσφαιρο και την ποδοσφαιρική κοινότητα και ότι δεν θα έπραττε (η ποδοσφαιρική κοινότητα) οτιδήποτε για να βλάψει το μέλλον των Τ/κ.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Δημοτικές εκλογές: Το “έλα να δεις” στο στούντιο του ΡΙΚ για νέο Δήμο Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στο debate στο στούντιο του ΡΙΚ για τον νέο…

9 Μαΐου, 2024

Γιάννης Καρούσος: Το όραμά του για ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όραμά του για ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας μέσω μικρών και όμορφων παρεμβάσεων εισηγείται ο…

9 Μαΐου, 2024

Απεβίωσε 66χρονος κύπριος κατάδικος στις φυλακές

Κύπριος κατάδικος, ηλικίας 66 χρονών, "με σοβαρά χρόνια ιατρικά προβλήματα", παρουσίασε την Πέμπτη, επιδείνωση της…

9 Μαΐου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Αβεβαιότητα και ανησυχία ξενοδόχων για την φετινή τουριστική σεζόν

Με άγχος για τους ξενοδόχους ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν καθώς χαμηλότερες από το 2023…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Εργασίας: Οι συμφωνίες να είναι σεβαστές από όλους για Λιμάνι Λάρνακας

Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους, είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Υγείας: Αυξητική η τάση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες ανέρχεται περίπου στους 1.400, συμπεριλαμβανομένων 697…

9 Μαΐου, 2024