Το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο λειτούργησε ο Δήμος Αγίας Νάπας

CEB1 13 Ειδήσεις
Με την εγκατάσταση πέντε οργάνων γυμναστικής, που ολοκληρώθηκε χθες στο Πάρκο Αγνοουμένων, ο Δήμος Αγίας Νάπας δημιούργησε για τους δημότες και επισκέπτες του, το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και δεύτερο στο χερσαίο χώρο του λιμανιού πλησίον του Λυκείου Ελληνίδων.

CEB1 1910 Ειδήσεις

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «με τη δημιουργία των υπαίθριων χώρων γυμναστικής, ο Δήμος Αγίας Νάπας θέλει να δώσει την ευκαιρία στους δημότες του κάθε ηλικίας να αθλούνται στη φύση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση στη ψυχική και σωματική υγεία».

Τα πέντε όργανα γυμναστικής που έχουν επιλεγεί από το Δήμο, προστίθεται στην ανακοίνωση «είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να γυμνάζουν κάθε μυϊκή μάζα του σώματος χωρίς την επίβλεψη ειδικού γυμναστή. Τα όργανα είναι ασφαλή με πιστοποιητικά καταλληλότητας και πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ούτως ώστε να είναι μηδαμινός ο όποιος κίνδυνος τραυματισμού».

Τα όργανα που υπάρχουν στο Πάρκο Αγνοουμένων είναι το Butterfly Machine που αποσκοπεί στην ενεργοποίηση και ενδυνάμωση των κάτω άκρων και ραχιαίων, το Massaging Device, που χρησιμοποιείται για μασάζ της μέσης και των ραχιαίων, για ανακούφιση και χαλάρωση των μυών και βελτιώνει το κυκλοφοριακό σύστημα. Επίσης υπάρχει το Abdominal Muscle που είναι κατάλληλο για άσκηση των σπονδύλων και των αρθρώσεων και ενισχύει την ευλυγισία και τη καλή λειτουργία των επιμέρους μυϊκών ομάδων, το Ski Training Machine το οποίο ενεργοποιεί τα κάτω άκρα των σπονδύλων μέσης και το Supine Press που είναι κατάλληλο για ενδυνάμωση των άκρων του στήθους και των ραχιαίων.

Δίπλα σε κάθε όργανο γυμναστικής «θα υπάρχει σχεδιάγραμμα το οποίο θα εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του. Επίσης θα υπάρχει επεξηγηματική πινακίδα που θα ενημερώνει το κοινό για το συγκεκριμένο μέρος του σώματος που γυμνάζει και τα οφέλη που θα αποκομίσει χρησιμοποιώντας το».

Πηγή: ΚΥΠΕ