Με «ζεστή» καρδιά ο Ολυμπιακός

Με «ζεστή» καρδιά ο ΟλυμπιακόςΚαλούνται να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση

Με θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει να φύγει από τη Μόσχα ο Ολυμπιακός, ο οποίος το μεσημέρι αντιμετωπίζει τη Ρούμπιν Καζάν για τη φάση των «32» του Europa League (13:00, ΡΙΚ2)…

Οι Πειραιώτες καλούνται να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Ρωσία.

Το παιχνίδι θα γίνει κανονικά, εφόσον η θερμοκρασία στο γήπεδο δεν πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς κελσίου. Αν, όμως, πέσει κάτω από τους -15, τότε όλα είναι στον «αέρα» και οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν θέλουν να σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο!

Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μίλοραντ Μάζιτς, θα ζητήσει τη γνώμη του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Κούρμπαν Μπερντίεφ.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» θέλει να γίνει σήμερα ο αγώνας για να μην επιβαρυνθούν οι παίκτες του από τη μία επιπλέον μέρα στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ ο ομόλογός του δήλωσε ότι δεν θα είναι καλό να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες το παιχνίδι. Έτσι, υπάρχει η πιθανότητα το ματς να αναβληθεί και να γίνει αύριο την ίδια ώρα.

Όσον αφορά το πλάνο του Βαλβέρδε, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ίδια συνταγή με τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ωστόσο, θα κάνει μία αλλαγή, δεδομένης της απουσίας του τιμωρημένου Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Χολέμπας. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ο Μανιάτης και ο Ορμπάιθ, ενώ την τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Καζίμ, Ιμπαγάσα και Μιραλάς. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Μοντέστο, Παπάζογλου, Μακούν, Φουστέρ, Αμπντούν, Πάντελιτς, Ποτουρίδης και Φετφατζίδης. Στην Αθήνα έμειναν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος (τιμωρημένος), Ντιόγο, ο Φέισα που μπορεί να παίξει με τον Πανιώνιο και οι Δασκαλάκης, Μόνχε, που δεν είναι στη λίστα της UEFA.

Πώς θα παίξουν οι Ρώσοι

Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Κούρμπαν Μπερντίεφ τη Ρούμπιν Καζάν απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αρλάουσκις και στην άμυνα οι Κουζμίν, Σαρόνοφ, Μποκέτι και Ανσάλντι. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Ριαντσάντσεφ και ο Νάτσο, έχοντας στα πλάγια τους Κασάεφ και Καραντενίζ. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μάρτινς και ο Ντιαντιούν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χατζίτζι, Νάβας, Κβιρκβέλια, Καλέσιν, Κίσλιακ, Νέμοφ, Μπιστρόφ, Ερεμένκο Ρ., Βαλντές, Ποτνιάγκιν και Οραζακέντοφ.

Παράδοση

Θετικός είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακούς στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με ρωσικές ομάδες ή συλλόγους που προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες μετρούν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Πηγή: sport-fm.gr