Αγόρι γέννησε η Κέιτ Μίντλετον

Το πρώτο παιδί του πριγκιπικού ζεύγους έφερε πριν από λίγο στον κόσμο η 31χρονη Κέιτ Μίντλετον, στην ιδιωτική πτέρυγα Lindo του νοσοκομείου St. Mary’s, όπου γεννήθηκαν ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο αδελφός του πρίγκιπας Χάρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού του Κένσινγκτον, το παιδί είναι αγόρι. Το μωρό γεννήθηκε στις 18:20 ώρα Ελλάδας και ζύγιζε περίπου 3 κιλά και 800 γραμμάρια.

Ο σφραγισμένος φάκελος με την χαρμόσυνη είδηση έφυγε από το νοσοκομείο για το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα και οι γονείς της Κέιτ θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν για το φύλο του παιδιού και στη συνέχεια θα δοθούν στην δημοσιότητα οι λεπτομέρειες. Το περιεχόμενο του φακέλου θα θυροκολληθεί στο Μπάκιγχαμ και θα «ανέβει» και στις επίσημες ιστοσελίδες της μοναρχίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τίτλος που θα φέρει ο πρίγκιπας του Κέμπριτζ είναι «Βασιλική Υψηλότης».

Η Κέιτ θα παραμείνει στο μαιευτήριο ως το πρωί, ενώ θα σπάσει την παράδοση και τους πρώτους μήνες δεν θα τους περάσει στο παλάτι αλλά στο πατρικό της σπίτι για να έχει τη βοήθεια της μητέρας της.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να γιορτάσει το γεγονός με κανονιοβολισμούς (62 από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ, κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ). Η βρετανική σημαία θα υψωθεί σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Η εφημερίδα «The Sun» έγινε… «The son»!

Με μια πρωτοτυπία επέλεξε να τιμήσει τον ερχομό του βασιλικού μωρού, η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα του Λονδίνου, «The Sun». Άλλαξε την επωνυμία της σε «The Son» προς τιμήν του νεογέννητου παιδιού, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ.

Το σύνολο του βρετανικού τύπου ασχολήθηκε με ειδικές εκδόσεις, με το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι» και με φωτογραφία της νέας μητέρας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ όπως πολλές εφημερίδες προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο. «Η μοναρχία μας είναι ότι έχουμε κοινό και αυτό που μας διαφοροποιεί από άλλες λιγότερο τυχερές χώρες σε παραδόσεις και λιγότερο άνετες με την ιστορία τους. Η αγάπη μας για τη μοναρχία δεν είναι άνευ όρων, αλλά αν ανταμείβεται με υπερηφάνεια, καθήκον και μια πινελιά χιούμορ, είναι σχεδόν απεριόριστη» έγραψαν οι λονδρέζικοι Times.

Σε διαφορετικό ύφος η κεντροαριστερή εφημερίδα The Guardian προειδοποίησε στο κύριο άρθρο της: «Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό είναι ένα θαυμάσιο πράγμα. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει το θρόνο πριν από … τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;».

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024