Τα πρωταπριλιάτικα ψέματα των εφημερίδων

a 464 Ειδήσεις
a 7464 ΕιδήσειςΜε «θρησκευτική ευλάβεια» τηρήθηκε για άλλη μια χρονιά από τις εφημερίδες το πατροπαράδοτο και διασκεδαστικό έθιμο της Πρωταπριλιάς. Τα κυριακάτικα έντυπα γέμισαν τις σελίδες τους με κάθε λογής ευφάνταστα ψέματα, με κύρια θέματα την Πραξούλα, την Apple και την Ατλαντίδα στη Λάρνακα… 

Η Apple στην Κύπρο!

“Σημερινή” και “Αλήθεια” μας «ταρακούνησαν» με το ψέμα τους, αφού αποφάσισαν να συνωμοτήσουν και να δημοσιεύσουν την ίδια φανταστική είδηση:

«Με 7,6 δις η apple στην Κύπρο.. Στα σκαριά τεράστια επένδυση του διεθνούς κολοσσού…Με προσωπική παρέμβαση του πριν από τον θάνατο του, ο Steve Jobs αποφάσισε να αναπτύξει σε ευρωπαϊκό κράτος δραστηριότητες παράλληλες με εκείνες που αναπτύσσει την Κίνα με μίσθωση υπηρεσιών…»

Η ίδια είδηση εντοπίζεται και στην έννατη σελίδα της εφημερίδας «Αλήθεια». Παρολίγον, μάλιστα, να πιστέψουμε ότι σε μυστική σύσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή της ηγεσίας της Λαϊκής Τράπεζας και του μεγαλομέτοχου της Τράπεζας Κύπρου έκλεισε η επένδυση μαμούθ του κολοσσού της Σίλικον Βάλι …που έρχεται στην Σιλίκου!

Τα …γραμματόσημα με την Πραξούλα!

Το Προεδρικό μπλόκαρε τη νέα σειρά γραμματοσήμων! «Πετάξαμε 200.000 ευρώ στον αέρα» είναι ο τίτλος του πρωταπριλιάτικου κάλπικου ρεπορτάζ του «Πολίτη»… Σύμφωνα με αυτό, τα κυπριακά ταχυδρομεία αποφάσισαν να εκδώσουν τρία αναμνηστικά γραμματόσημα επί τη ευκαιρία της ανακάλυψης του φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στα γραμματόσημα θα απεικονίζονταν αυτοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση του στόχου και αυτοί δεν είναι άλλοι από την Πραξούλα Αντωνιάδου, τον Σόλωνα Κασίνη και τον Νίκο Ρολάνδη!

Η εκτύπωση στοίχισε 200.000. Όταν όμως τα πρώτα δείγματα έφθασαν στην Κύπρο, το προεδρικό μπλόκαρε την παραγγελία τους με την δικαιολογία ότι η επιτυχία οφείλεται και σε άλλα πρόσωπα τα οποία και πρέπει να τιμηθούν εξίσου. Όπως τον Πρόεδρος Χριστόφια, τον Στέφανο Στεφάνου και τον Νεοκλή Συλικιώτη!

Ατλαντίδα… στις ακτές της Λάρνακας!

Η Χαραυγή μας έκανε προς στιγμήν να πιστέψουμε ότι βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα… στις ακτές της Λάρνακας. Οι κάτοικοι της πόλης του Ζήνωνα …φόρεσαν τις στολές κατάδυσης όταν διάβασαν τον τίτλο “Αρχαία πόλη στο βυθό της θάλασσας, δύο ναυτικά μίλια από τις ακτές της Λάρνακας. Αρχαιολόγοι εντόπισαν κρηπίδωμα αρχαίου οικισμού και επιτύμβιες στήλες…»

Σύμφωνα με το πλαστό ρεπορτάζ, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σπασμένες κολώνες δωρικού ρυθμού που υποδηλούν πως στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Θεοδώρου βρίσκεται αρχαία νεκρόπολη της Κύπρου, η οποία βυθίστηκε από ισχυρό τσουναμι, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Αρχαία Σαντορίνη.. Και η UNESCO ακόμα τραβάει τα μαλλιά της!

Το ψέμα του Sigmalive

Εννοείται πως και εμείς δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό. Το Sigmalive, επικαλούμενο τη ρωσική εφημερίδα Moscow Times, δημοσίευσε ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προπονητής του ΑΠΟΕΛ και αρχιτέκτονας της μεγαλύτερης έκπληξης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, μετακομίζει το καλοκαίρι στην ρωσική Άντζι. Αναφέραμε μάλιστα ότι μαζί με τον Γιοβάνοβιτς, θα έφευγε για Ρωσία και ένα παίκτης από τον ΑΠΟΕΛ.

Οι οπαδοί, λοιπόν, του ΑΠΟΕΛ μπορούν να ησυχάσουν, καθώς επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο ψέμα!

Πηγή: SigmaTV