Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ΑΗΚ διοργανώνει η Ενωση Καταναλωτών

a1 45 Ειδήσεις
a1 1 Ειδήσεις

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος διοργανώνει το μεσημέρι του Σαββάτου, στην είσοδο της οδού Λήδρας, η «Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής» (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) και οι άλλες συνεργαζόμενες ομάδες κοινωνικής δικτύωσης «Τέλος στο Αθέμιτο Μονοπώλιο της ΑΗΚ» και «Μια Φωνή κατά την ΑΗΚ»… 

”Η εκδήλωση γίνεται για να κρατήσουμε ζεστή την απαίτησή μας για αλλαγή προς το καλύτερο της ΑΗΚ, για κατάργηση των μονοπωλιακών πρακτικών της και κυρίως για να απαιτήσουμε τη μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς από 17% στο 5%”, αναφέρει ανακοίνωση της Ενωσης.

Αναφέρεται ακόμη ότι θα απαιτηθεί από το ”κράτος (Κυβέρνηση και Βουλή) να πάρουν άμεσα αποφασιστικά μέτρα αποτροπής της ΑΗΚ από αντισυνταγματικές πρακτικές επιβολής φόρου επί φόρου και ΦΠΑ πάνω σε υπηρεσίες που δεν προσφέρει π.χ. η έκτακτη επιβάρυνση του 6,96% που επιβλήθηκε λόγω Μαρί”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συνεχιστεί το μάζεμα υπογραφών, ο αριθμός των οποίων μέχρι τώρα ανέρχεται πάνω από 3500, όπως αναφέρεται.